Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Citește! Citind mereu...”

La Săliște de Vașcău

„Citește! Citind mereu...”

„Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții.” (Mihai Eminescu)

Urmăriți fiind de acest motto scris de marele poet național, elevii și cadrele didactice de la Școala cu clasele I-VIII din Săliște de Vașcău s-au adunat la o șezătoare literară în memoria lui Mihai Eminescu.
În introducerea activității s-au prezentat câteva notițe despre viața și opera poetului. Elevii din ciclul primar și gimnazial, pregătiți de dna prof. de limba și lit. română Petronela Heredea și dna prof. Janina Baciu, au recitat cele mai cunoscute poezii ale Luceafărului poeziei românești: Somnoroase păsărele, Povestea codrului, Fiind băiet păduri cutreieram, Revedere, Dintre sute de catarge, Călin (file de poveste), Glossă, La mijloc de codru, Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie? O, rămâi..., Ce te legeni? La steaua..., întreaga activitate literară fiind încununată de recitarea capodoperei eminesciene „Luceafărul”și de sceneta „Scrisoarea III”.
 Prin această șezătoare literară am vrut să arătăm faptul că marele geniu al liricii românești, Eternul Eminescu, este nemuritor, renăscând în fiecare loc și cu fiecare generație... (Janina Baciu)

Trimite email

sâmbătă, 4 iulie 2020