Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Dublă aniversare la Școala cu clasele I-VIII din Ceișoara

14 ianuarie 2011

Dublă aniversare la Școala cu clasele I-VIII din Ceișoara

În această zi fastă de ianuarie, elevii școlii din Ceișoara și-au pregătit sufletele și au îmbrăcat cele mai frumoase veșminte pentru a sărbători cum se cuvine două evenimente în același timp – 161 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și 10 ani de la apariția revistei școlii –„Inspirația”, care a fost lansată în ziua de 15 ianuarie 2001.

Simpozionul dedicat „Poetului Nepereche” a fost pregătit cu profesionalism și pasiune încât versurile recitate și cântecele pe versuri eminesciene au mers direct la sufletul celor prezenți. Profesorii îndrumători ai acestor copii au fost: doamna profesor de limba și literatura română – Denisa Flore și dl profesor Mihai Jula.
În partea a doua a manifestării, directorul școlii coordonatoare (Școala cu clasele I-VIII din Ceica), profesorul Ioan Boț, a făcut un scurt istoric al revistei, începând cu numărul 1­/ianuarie 2001 și până la ultimul număr 35/decembrie 2010, numărul aniversar -36 este în lucru, urmând să apară până la sfârșitul lunii ianuarie. Revista a fost pregătită încă din anul 2000. Am pornit la lucru cu un mănunchi de copii curioși și pasionați de creație și de fenomenul literar. Ei făceau parte din cercul de poezie „Ana Blandiana”: Olimpia Ivan, Ioana Boțiu, Felicia Indrie, Felicia Ivan, Nicoleta Pințiș, Ioana Jurcuț. Toți sunt în acest moment absolvenți ai unor facultăți. Lor li s-au adăugat pe parcursul anilor alte generații de elevi, astăzi, studenți sau liceeni care cunosc importanța celui mai fascinant domeniu al
personalității umane – creativitatea, pe care și-au exersat-o scriind versuri, povestiri, scenete, jurnale de călătorii, interviuri cu diferite personalități.
„Inspirația” - centru polarizator
În cei 10 ani de apariție, revista „Inspirația” a constituit centrul polarizator a multor activități cultural- educative deosebite: recitaluri de poezie clasică și contemporană, lansări de carte, întâlniri cu scriitori și oameni de cultură ca: Ioan Moldovan - redactorul-șef al revistei „Familia”, Gheorghe Vidican, Lucian Scurtu, Mihai Vieru, Alexandru Sfârlea, Mircea Papiu, Ioan Morar, Magda Mitrașca, Elisabeta Pop... care au contribuit la modelarea în mod vizibil a personalității elevilor școlii din Ceișoara.
Întâlnirea cea mai emoționantă, care a devenit o zi memorabilă pentru analele școlii din Ceișoara, a fost aceea din mai 2007,  când poeta Ana Blandiana împreună cu scriitorul Romulus Rusan ne-a vizitat și a susținut, alături de membrii cercului de poezie care-i poartă numele, un recital de poezie, impresionant cu vocea ei inimitabilă. Elevii școlii din Ceișoara au fost sponsorizați de către poetă cu o excursie la Muzeul memorial al victimilor comunismului de la Sighet.
Inspirația din 2001 a stârnit un val de emulație culturală. O serie de școli au purces după aceea la înființarea de reviste proprii. Astfel, în 2006, s-a desfășurat un concurs de reviste ale elevilor bihoreni la care a participat și „Inspirația”, fiind distinsă cu premiul I la secțiunea de reviste tematice. Același premiu I l-a luat și în 2007, iar la Expoziția națională a revistelor școlare, organizată la Iași, în 19 decembrie 2009 – „Inspirației” i s-a acordat premiul I, un imbold deosebit pentru noi de a continua ceea ce am început.
Îndrăzniți, dragi elevi și colegi să visați, să meditați și să creați! – „Inspirația” așteaptă să vă promoveze! (Ioan Boț)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dublă aniversare la Școala cu clasele I-VIII din Ceișoara.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 18 mai 2022