Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eminescu, la ceas aniversar

La Rieni

Eminescu, la ceas aniversar

Sâmbătă, 15 ianuarie 2011, Mihai Eminescu a împlinit 161 de ani. Da, pentru că geniul său trăiește prin fiecare strofă, prin fiecare vers, făcându-ne să simțim iarna, mirosul teilor înfloriți și să scăpăm câte o lacrimă de muritor, alături de Luceafăr pentru dragostea lui neîmplinită.

Dovadă a nemuririi sale stă și activitatea pe care elevii de la Școala cu clasele I-VIII din Rieni au realizat-o întru cinstirea marelui poet. Programul a debutat cu o prezentare în power point, făcută de elevii clasei a VIII-a și a continuat cu recitarea pe roluri a poemului „Luceafărul” de către elevii din clasa a VII-a, coordonați de prof. Marge Loredana. Cei mai mici au pregătit, de asemenea, poezii semnate de Mihai Eminescu, îndrumați de doamnele învățătoare Laza Viorica și Nagy Panda Laura. Activitatea s-a încheiat cu intonarea câtorva cântece pe versurile poetului, elevii fiind îndrumați în acest sens de doamna profesor Ilies Angela.
Așadar, Eminescu nu a murit, el  renaște ori de câte ori cineva citește o poezie de-a sa ....
Mulțumim, doamnei director, profesor Balint Liliana, pentru sprijinul acordat în realizarea momentului artistic. (Marge Loredana)

Trimite email

joi, 18 iulie 2019