Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Merci, Kiwanis France-Monaco!

Merci, Club Kiwanis Thouars!

Merci, Kiwanis France-Monaco!

Am spus de mai multe ori în intervențiile mele la diferite meetinguri, că istoria legăturii Franța –România continuă și prin Kiwanis. Districtul France-Monaco este districtul sponsor al Federației Kiwanis România! Multiple legături de prietenie s-au legat de-a lungul anilor. Cu sfaturi, finanțări, ajutoare sub diferite forme, kiwanieni francezi au fost mereu alături de noi.

Crăciunul din acest an a fost mai bogat pentru câteva zeci de copii și familii datorită unor prieteni necunoscuți: kiwanienii din Thouars.  Prietena noastră și responsabila cu Kiwanis România: Marie –Jeanne Boutroy ne-a comunicat că un club din Franța dorește să ajute un club Kiwanis în formare, dintr-o zonă defavorizată.
Așa a început o corespondență intensă și complicată între Anda Burcă și dl Jean Pierre Foudrinier, care s-a finalizat cu un cadou de 3.500 euro pentru CK în formare din Aleșd. În jurul acestui oraș s-au închis mine, cariere de piatră, fabrici. Șomajul este mare, locuri de muncă din ce în ce mai puține, mulți copii abandonați, familii care trăiesc la limita subzistenței. Prin președinta grupului de inițiativă de creare a CK, Florentina Bolojan, cadourile, constând în alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de curățenie și igienă personală  (achiziționate prin bonuri de valoare de la Carrefour), au ajuns la acești  nefericiți din case de copii, spitale sau sate uitate de lume!
Cuvinte multe nu–și au rostul. Mulțumim prietenilor kiwanieni din Thouars și-i așteptăm la Oradea și Aleșd. Poate se vor decide pentru o “nășire” sau o “înfrățire”.
O frumoasă istorie kiwaniană care sper să continue și sub alte forme!
(Eugenia Magda Mitrașca)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Merci, Kiwanis France-Monaco! 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019