Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Sistemul Solar - un șirag de mărgele cosmice”

„Cerul pe care-l vedem nu-i prezent, el este trecut...”

„Sistemul Solar - un șirag de mărgele cosmice”

„Cerul pe care-l vedem nu-i prezent, el este trecut. Cerul actual ne este necunoscut; noi n-avem în fața ochilor decât ieri, un ieri care pentru anumite stele datează de milioane de ani ...” (Victor Hugo)

Călăuziți de acest motto, dar și de emoția descoperirii, elevii clasei a IV-a C de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea au desfășurat în perioada 6-20 decembrie 2010 un proiect tematic transdisciplinar, intitulat „Sistemul Solar - un șirag de mărgele cosmice”. Astfel au avut posibilitatea de a împletit cunoștințele dobândite la orele de științe cu magia mitologiei Greciei Antice, cu demonstrații de abilități practice și cu un redutabil concurs tematic, pe echipe. Enciclopedii, atlase, volume cu legende, prezentări în power point, fișe de portofoliu, colaje, lucrări de desen și pictură realizate în diferite tehnici, tot acest „arsenal” a demonstrat putere de muncă, de analiză și sinteză, angajare, imaginație și creativitate. Micii cercetători au arătat că imensitatea Universului nu este un prag pentru setea lor de cunoaștere, ci un imbold pentru a continua să descopere misterele astrelor.
Sârguința, ambiția și tenacitatea le-au fost răsplătite cu diplome și enciclopedii ale Editurii Teora, în dorința de a stimula și de a „hrăni” dorința lor de cunoaștere. (Toth Mirela)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019