Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Hai să dăm mână cu mână...!”

La Ghighișeni, comuna Rieni

„Hai să dăm mână cu mână...!”

Luni, 24 ianuarie 2011, s-au auzit din nou versurile lui Vasile Alecsandri în școlile din comuna Rieni, acele versuri care vestesc bucuria românilor de odinioară de a se fi înfrățit toți cei „cu inima română”.

În acest sens, domnul profesor Dudaș Marțian a pregătit un concurs cu tematică istorică pentru clasele V-VIII, cu scopul de a reînvia momentul Unirii Principatelor Române. Și pentru că personalitățile istorice care au avut un rol important în înfăptuirea acestei uniri să nu fie uitate, elevii clasei a VII-a, îndrumați de doamna profesor Loredana Marge, au realizat o scenetă ce a avut ca și personaje principale aceste personalități istorice: Odobescu, Bolintineanu, Kogălniceanu, Cuza-Vodă, ba chiar și legendarul Moș Ion Roată.
Toate activitățile s-au desfășurat la Școala cu clasele I-VIII din Ghighișeni, pentru că un echipaj din concurs a fost format din elevi de la această școală. În juriu s-au aflat domnii profesori: Ilieș Angela, Mircea Hanciu, Anca Pașca și Ioana Bogojel, conduși de doamna director Liliana  Balint. (Loredana Marge)

Trimite email

duminic, 16 iunie 2019