Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Unirea cea Mică”... sărbătorită de elevii din Ștei

Luni, în sala CDI,

„Unirea cea Mică”... sărbătorită de elevii din Ștei

Luni, 24 ianuarie 2011, la Școala cu clasele I-VIII „Miron Pompiliu” din Ștei, s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a concursului intitulat „Unirea cea Mică”.

Omagierea zilei Unirii Principatelor Române a avut loc în sala CDI și a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României.
Organizatorii activității au fost profesorii de la catedra de istorie: prof. Ștefana Mihuța și Ioana Lazea, în colaborare cu echipa pedagogică a CDI: bibliotecar inst. Ileana Tomescu și prof. documentarist Cristina Andru, care au reiterat cele mai importante momente care au dus la Unirea Principatelor Române de la 24 Ianuarie 1859.
Prezentarea a fost presărată cu momente artistice: poezii patriotice, recitate de elevele Giulia Pantiș, Paula Mușet și Alexandra Uscat; cântece în interpretarea grupului vocal al școlii, sub bagheta prof. Daniela Rada. Sceneta „Cuza-Vodă și sultanul” a fost interpretată de un grup de elevii din clasa a VI-a B, sub îndrumarea dnei inst. Ileana Tomescu și prof. Adelina Mangra.
Momentul inedit a fost prezentat de elevii clasei a III-a A, sub coordonarea inst. Alina Todor. Ei au scos la lumină din lada cu zestre a spiritualității neamului românesc cele mai frumoase și reprezentative cântece și jocuri populare.
În partea a doua a activității, cu toții ne-am îndreptat atenția spre echipajele claselor a VII-a care au intrat în concurs. Probele au constat în șase întrebări pe teme specifice Unirii și jocul Ghicește personajul!” La finalul întrecerii, pe primul loc s-au clasat echipajele claselor a VII-a B și D; pe locul II - echipajul clasei a VII-a A, iar pe locul III s-au situat reprezentanții clasei a VII-a C.
  Prof. Georgeta Maria Mușet, directorul școlii, a apreciat munca elevilor și cadrelor didactice ca fiind benefică în consolidarea cunoștințele dobândite și a înmânat diplome concurenților și participanților la acest eveniment. (Ileana Tomescu)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019