Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Hai să dăm mână cu mână!”

La Batăr și la Tăut

„Hai să dăm mână cu mână!”

Vineri, 21 ianuarie 2011, într-o atmosferă de sărbătoare, elevii claselor I-IV de la școlile gimnaziale din Batăr și Tăut, împreună cu profesorii lor, au participat la un moment menit să marcheze împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române.

La începutul activității s-a făcut o prezentare a principalelor momente ale înfăptuirii Unirii Principatelor Române, un material realizat de prof. Suciu Mihaela și Ardelean Ioana.
În continuare, elevii de la ambele școli au recitat poezii dedicate Unirii, sub îndrumarea prof. Þirban Dana, inst. Herpuț Angela și prof. Olcean Naome.
Ca simbol al Unirii, s-au confecționat stegulețe... pentru că „Drapelul tricolor cum este astăzi nu este drapelul Unirii Principatelor. El este mai înalt, este însuși drapelul națiunii române din toate țările locuite de români” (cum spunea atunci Mihail Kogălniceanu).
Acțiunea a fost coordonată de inst. Rada Luminița și prof. Boldor Corina. Momentul omagial s-a încheiat în ecoul glasurilor cristaline intonând „Hora Unirii”. Sub „ploaia” fulgilor de zăpadă, în curte, s-a pornit o horă mare, din hotare la hotare, îndrumată de prof. Daniela Toma și Monica Sicoe.
„Atâta timp cât țara aceasta va avea istorie, cea mai frumoasă pagină a ei va fi cea a lui Alexandru Ioan I” (Mihail Kogălniceanu).
Fie ca România noastră să trăiască în veci! (Daniela Toma)

Trimite email

joi, 22 august 2019