Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Elevii ºi dascãlii lor

“Dialoguri” neconvenþionale

Elevii ºi dascãlii lor

La început de an ºcolar, doamna profesoarã de matematicã de la ªcoala cu clasele I-VIII “Dimitrie Cantemir” din Oradea, Dorina Szatmari, ne propune o rubricã interesantã care sã se adreseze elevilor ºi dascãlilor lor. Noi i-am zis “Dialoguri” neconvenþionale.

În puþine rânduri (dna profesoarã propune circa 300 de cuvinte), dascãlii pot sã mulþumeascã elevilor (ºi reciproc) pentru cã le-a schimbat atitudinea, le-a dat o idee (“lecþie”), i-a ajutat …
Textul pe care aºteptãm sã ni-l încredinþaþi spre publicare (pe site ºi în ziar) sã îmbrace forma unei povestioare, de genul celei urmãtoare, cu care doamna profesoarã doreºte sã spargã gheaþa. Ne puteþi scrie pe adresa: ovidanm@yahoo.com (lãsându-ne ºi o adresã de contact, un numãr de telefon, eventual ºi o pozã personalã sau din activitatea la clasã) – Ovi DAN
Cristi, îþi mulþumesc!
Cu mulþi ani în urmǎ, în ultima orǎ de dirigenþie, la sfârºitul clasei a VIII-a, împreunǎ cu elevii mei, depǎnam amintiri din anii de gimnaziu. Râdeam, eram cu toþii bine dispuºi. La un moment dat, mai mulþi copii mi-au spus cǎ sunt o dirigintǎ de nota 10. Lauda lor mi-a fǎcut plǎcere. Dintr-o datǎ, Cristian a rostit tare: “Eu cred ca sunteþi o dirigintǎ de nota 8”. Brusc, s-a fǎcut tǎcere. Trebuie sǎ recunosc cǎ am fost neplǎcut surprinsǎ. Cristi era elevul cu rezultate excelente la toate materiile. Îl apreciam ºi chiar îl admiram.
“Pentru cǎ – a continuat el - ne-aþi spus de prea multe ori cǎ dacǎ nu reuºim la examen, ne ratǎm viitorul. Vedeþi prea sumbru viitorul nostru. “
A fost una dintre cele mai bune serii de elevi. Au promovat toþi, unii chiar cu note foarte mari. Dar ceea ce mi-a spus acel bãiat m-a frǎmântat toatǎ vara. Cristi a avut dreptate. Mi-a trebuit o varǎ întreagǎ sǎ accept cǎ are dreptate.
De-atunci, mesajul pe care-l transmit elevilor mei este unul de responsabilizare, dar însoþit de mai multe încurajǎri. Viaþa e frumoasǎ ºi absolut orice situaþie neplǎcutǎ poate fi depǎºitǎ. Poate fi chiar o oportunitate de a descoperi cu adevǎrat cine eºti sau ce vrei sã fii!
L-am întâlnit pe Cristi peste câþiva ani în tramvai. I-am mulþumit pentru ce mi-a spus atunci. Bineînþeles cǎ el nu-ºi mai aducea aminte.
prof. Dorina Szatmari

 

Trimite email

miercuri, 26 ianuarie 2022