Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Examenele vieții

„Dialoguri” necovenționale (II)

Examenele vieții

Dna profesoară de matematică Dorina Szatmari a aruncat mănușa, iar Diana Cornea, profesoara de religie, a ridicat-o, încredințându-ne o povestioară despre examenele vieții!

„D-na profesoară, sunteți singura care ne-ați urat succes la examene și noroc în viață "în alt mod"!
Într-o clasă de-a VIII-a la care predam, erau și copii care aveau probleme sociale mai mici sau mai mari; părinții unora erau plecați de ani buni să muncească în Spania, Italia, Austria, astfel că unii dintre elevii mei deveniseră "părinți" pentru frații lor mai mici.
Zilele se scurgeau, cu succese și insuccese, iar sfârșitul anului școlar era pe-aproape, când, într-una din zile îi găsesc tare abătuți. M-așez în mijlocul lor și încet-încet, încep să-și spună of-urile.
"Dna profesoară, de ce vorbește toată lumea numai despre examenele de la liceu? Trebuie să mergem toți la liceu? Școlile profesionale, de meserii, nu sunt bune? În câți ani vom putea aduce bani acasă? Ce meserii se cer la noi, și care sunt mai bănoase?
Vrem să știm de la dumneavoastră, dar fără „predici”despre examene!”
Nu mi-am propus să le țin vreo „predică”, dar am început să le răspund la întrebări adresându-le o  întrebare: Ce credeți voi, viața este un examen?
Din aproape în aproape, am lămurit toate neclaritățile din mintea lor, vorbind despre meserii care li se potrivesc, și care aduc atât satisfacții, cât și bani. Se sunase, dar nimeni nu mișca în front. Când am plecat, Dana – una din fete – mi-a spus: "Dna profesoară, sunteți singura care ne-ați urat succes la examene și noroc în viață "în alt mod"!
Discutând cu ei ca de la om la om, le-am dat adesea dreptate, și în acest fel i-am câștigat. Dana și colegii săi au promis că o să mă caute. Zâmbind, i-am avertizat că „promisiunile sunt mai importante decât datoriile!”
prof. Diana Cornea

Trimite email

sâmbătă, 19 iunie 2021