Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Examenele vieții

„Dialoguri” necovenționale (II)

Examenele vieții

Dna profesoară de matematică Dorina Szatmari a aruncat mănușa, iar Diana Cornea, profesoara de religie, a ridicat-o, încredințându-ne o povestioară despre examenele vieții!

„D-na profesoară, sunteți singura care ne-ați urat succes la examene și noroc în viață "în alt mod"!
Într-o clasă de-a VIII-a la care predam, erau și copii care aveau probleme sociale mai mici sau mai mari; părinții unora erau plecați de ani buni să muncească în Spania, Italia, Austria, astfel că unii dintre elevii mei deveniseră "părinți" pentru frații lor mai mici.
Zilele se scurgeau, cu succese și insuccese, iar sfârșitul anului școlar era pe-aproape, când, într-una din zile îi găsesc tare abătuți. M-așez în mijlocul lor și încet-încet, încep să-și spună of-urile.
"Dna profesoară, de ce vorbește toată lumea numai despre examenele de la liceu? Trebuie să mergem toți la liceu? Școlile profesionale, de meserii, nu sunt bune? În câți ani vom putea aduce bani acasă? Ce meserii se cer la noi, și care sunt mai bănoase?
Vrem să știm de la dumneavoastră, dar fără „predici”despre examene!”
Nu mi-am propus să le țin vreo „predică”, dar am început să le răspund la întrebări adresându-le o  întrebare: Ce credeți voi, viața este un examen?
Din aproape în aproape, am lămurit toate neclaritățile din mintea lor, vorbind despre meserii care li se potrivesc, și care aduc atât satisfacții, cât și bani. Se sunase, dar nimeni nu mișca în front. Când am plecat, Dana – una din fete – mi-a spus: "Dna profesoară, sunteți singura care ne-ați urat succes la examene și noroc în viață "în alt mod"!
Discutând cu ei ca de la om la om, le-am dat adesea dreptate, și în acest fel i-am câștigat. Dana și colegii săi au promis că o să mă caute. Zâmbind, i-am avertizat că „promisiunile sunt mai importante decât datoriile!”
prof. Diana Cornea

Trimite email

miercuri, 26 ianuarie 2022