Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Să-l cinstim împreună pe Eminescu!”

Școala „Ioan Slavici” și Grădinița nr. 51

„Să-l cinstim împreună pe Eminescu!”

Este propunerea elevilor claselor a IV-a A și C de la Școala „Ioan Slavici” din Oradea și preșcolarilor din grupa pregătitoare a Grădiniței nr. 51, în cadrul proiectului de parteneriat educațional „Preșcolarul de azi, școlarul de mâine”.

Versurile eminesciene recitate de școlari au picurat în sufletele participanților nestemate de simțire românească. Glasurile cristaline ale copiilor au desăvârșit armonia cântecelor „Sara pe deal”, „La mijloc de codru...”. Flautul fermecat al elevului Sabău Darius a creat atmosfera de basm, întâlnită în opera marelui nostru poet. Preșcolarii, sub îndrumarea dnei educatoare Morar Daniela, au interpretat poezia atât de dragă lor „Somnoroase păsărele”.
Dnele învățătoare Anton Cristina și Popa Maria au adus în atenția copiilor primele informații în legătură cu viața și activitatea literară a lui Mihai Eminescu. Această întâlnire între școlari și preșcolari a oferit prilejul de dezvoltare a sentimentului de dragoste față de valorile naționale, apariția simțului artistic și a expresivității prin abordarea creației eminesciene.(Brândușa Buzulică)

Trimite email

duminic, 21 iulie 2019