Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dragostea este la fel pretutindeni…..

În 14 și 24 februarie – sărbătorile iubirii

Dragostea este la fel pretutindeni…..

„Good morning to you, valentine;
Curl your locks as I do mine-
Two before and three behind.
Good morning to you, valentine.”

În ultima vreme, Ziua Sfântului Valentin (patronul protector al dragostei) sau Ziua îndrăgostiților, a fost adoptată și pe meleagurile românești, deși, poporul nostru are o asemenea sărbătoare populară, Dragobetele.
Pentru a marca ambele sărbători dedicate iubirii, elevii Școlii cu clasele I-VIII din  Hidișelu de Sus s-au pregătit din timp, realizând o frumoasă expoziție de felicitări de dragoste și desene având aceeași temă și un program artistic în care micii artiști ai școlii coordonate de dna director, prof. Arvai Elena, sub îndrumarea dnei profesor Puștea Delia, au recitat poezii de dragoste în limba engleză, au prezentat o abordare modernă a piesei „Romeo și Julieta” și au citit în limba engleză istoricul Sfântului Valentin. Apoi, îndrumați de dnele profesor Jurcuț Alina și Călinescu Anca, elevii au pus în scenă un moment din piesa „Five o’clock” a marelui nostru scriitor I.L.Caragiale și au cântat melodii populare de dragoste, dedicate sărbătorii de Dragobete.
Sărbătoarea închinată iubirii s-a încheiat cu o agapă creștinească la care au participat toți elevii și cadrele didactice ale școlii. (Delia Puștea)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019