Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Educație și identitate culturală locală”

Miercuri, s-a dat startul unui nou proiect

„Educație și identitate culturală locală”

Astăzi (miercuri, 19 septembrie), în sala multifuncțională din cadrul Cetății Oradea, s-a dat startul unui nou proiect, intitulat „Educație și identitate culturală locală”, lansat de o echipă de profesori de la Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna” din Oradea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea – Administrația Imobiliară Oradea și Asociația pentru Cultură, Educație și Dezvoltare „Accent”.

Proiectul își propune creșterea nivelului de informare a elevilor orădeni cu privire la istoria, moștenirea culturală și arhitecturală, tradițiile și arta specifică municipiului Oradea, și „este agreat atât de cadrele didactice, cât și de elevi, după cum am aflat dimineață, la ora 9.00, cu prilejul lansării proiectului la nivelul școlii noastre”, spunea directorul Școlii „Oltea Doamna”, profesorul Mircea Mitran.
Chiar dacă grupul țintă și primii beneficiari ai proiectului sunt elevii Școlii „Oltea Doamna”, până la urmă, câștig de cauză vor avea mult mai mulți elevi și tineri din municipiu, „echipa de proiect dorind să-l extindă la nivelul tuturor unităților de învățământ”, după cum se exprima drd. Radu Milian, manager proiect.
Un proiect care urmărește același scop a fost lansat la nivel liceal în 16 mai (cu concursul elevilor și profesorilor de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” și Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși”. „Ne naștem aici, suntem orădeni, localnici, deci e firesc să ne cunoaștem istoria locală, dar și ceea ce ne diferențiază pe noi de restul lumii, a adăugat dr. Dumitru Sim. Am speranța că se va crea o anumită stare de înțelegere a tinerilor referitor la substanța lor”.
Parcurgând întregul traseu al proiectului, managerul Radu Milian a identificat șase etape: orele interactive de dobândire a cunoștințelor de istorie locală, concursul de istorie locală (de Ziua Oradiei -12 octombrie), o lecție deschisă în Cetatea Oradea, activitatea atelierelor de creație (de desen, modelare, creație costume medievale și scenete de teatru), parada de costume medievală, precum și expoziția cu creațiile elevilor.
În pregătirea proiectul (de la data de 1 august când a fost aprobat), au avut loc întâlniri ale staff-ului, și tipărirea a 100 de afișe și 2.000 de pliante (1000 cu istoria Cetății Oradea și 1000 cu istoria orașului Oradea). Valoarea totală a proiectului este de 10.800 RON.
La final, dorim să vă facem cunoștință cu întreaga echipă de proiect, alcătuită din: prof. Mircea Mitran, Radu Milian, Rodica Lenghel, Eva Laza, Liliana Bocoi, Elena Crăciun, Radu Târnoveanu, dr. Dumitru Sim, dr. Ioan Ciorba, drd. Cristian Apati și Augustin Þărău, Dumitru Noane, Laurențiu Droj, George Togor, Marius Florea, Florin Decan și prof. Lavinia Corcheș.  (Ov. D.)  
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: "Educație și identitate culturală locală”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019