Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Șezătoare ca-n Bihor

În cadrul SNAC

Șezătoare ca-n Bihor

Vineri, 25 februarie 2011, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Senzorială Oradea, a avut loc o nouă activitate din cadrul Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare (SNAC), sub denumirea „Șezătoare ca-n Bihor”.

Elevi de la secția de canto popular a Liceului de Artă Oradea și micuții lor prieteni au reînviat pentru o oră atmosfera unei șezători tradiționale românești. Cântecele populare, costumele tradiționale și dansul popular au creat o atmosferă de adevărată sărbătoare.
După cuvântul de început rostit de dna profesor Maria Ivănescu, fiecare elev a interpretat un cântec popular și și-a prezentat costumul specific județului nostru. Îmbrăcați tot în costume tradiționale, copiii de la CSEIS au cântat și au dansat cu aceeași bucurie. În final, și cei mici și cei mari s-au prins într-o horă bătută, spre bucuria tuturor.
Elevii Liceului de Artă - Chifor Lavinia, Coca Denisa, Avram George și Purge Ioan -, au fost însoțiți de prof. Aurica Bonțu și Mihaela Costea. La pregătirea acestui moment de autentică tradiție populară din Bihor au contribuit cu multă pricepere și dragoste dle educatoare Viorica Dobran și Elena Ovănescu, precum și prof. Ancuța Pop, de la Liceul de Artă. (Mihaela C.)

Trimite email

sâmbătă, 14 decembrie 2019