Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Daruri pentru copiii de la Centrul de Îngrijire de Zi

În prag de Mărțișor

Daruri pentru copiii de la Centrul de Îngrijire de Zi

Dascăli și elevi cu suflet mare de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea au pus mână de la mână și au pregătit daruri (cărți, dulciuri și jucării) pentru partenerii lor de proiect, copiii de la Centrul de Îngrijire de Zi.

Distinși profesori (începând cu directorul liceul, dl prof. Buleandra Constantin, prof. Mihaela Fildan, Ramona Zembrea-Iștoc și Ciprian Fiter...) au organizat, ieri (luni, 28 februarie 2011), în pag de Mărțișor, o manifestare de suflet pentru niște copii sărmani care nu au nicio vină că Dumnezeu nu le-a dat un alt statut social și părinți cu stare..., dar le-a dat altora mai mult suflet, îndeajuns să-și întoarcă fața spre acești sărmani și să le facă bucurii și de Mărțișor, așa cum au făcut-o și de Crăciun...
Un nou gest de iubire!
Acest nou gest de iubire pentru aproapele, aflat în dificultate, vine din partea elevilor claselor a IX-a A, a V-a B și a VIII-a A, care au adunat bani și le-au pregătit cărți dulciuri și jucării.
În sala de nunți a Bisericii Baptiste „Emanuel” le-au prezentat și momente de aleasă trăire sufletească, duhovnicească, prin mesajul lor pur creștinesc cu adresare directă inimii. Adina Negrău și Georgia Bercea (din a IX-a), le-au ilustrat o povestioară cu tâlc „Mielul Orfănel și Mielul lui Dumnezeu”; de pe ecran, în power point, au primit „Scrisoarea de Dragoste a Tatălui”.
Totul a început cu o rugăciune și cu cuvântul domnului director Buleandra Constantin.
Manifestarea lor a stat sub semnul Divinului și al iubirii. Dacă binecuvântarea ne vine de la bunul și slăvitul Dumnezeu, miracolul și încântarea muzicală ne-au furnizat-o, în mod cu totul și cu totul special, membrii Asociației de clopoței „Hosana”. Cei 49 de clopoței, mânuiți cu har de 12 copii (clopotari), sub bagheta lui Sebastian Paul, au răsunat ca o orgă într-o catedrală, sensibilizând în chip neașteptat. Clopoțeii, care în decembrie 2010, s-au făcut auziți și în Palatul Parlamentului, dar și în multe alte locuri, sunt purtătorii mesajului divin pe care nu-l poți descifra decât cu sufletul.
Asociația de clopoței „Hosana” ne iubește și dorește să ne încânte pe toți, numai să o chemați să o facă. Nu percepe taxe, se mulțumește doar cu donații din care să-și procure un alt set de clopoței (care se ridică la 25.000 de dolari).
Un panou cu mărțișoare
Mesajului plin de iubire transmis de elevii claselor a IX-a și a V-a, oaspeții i-au răspuns tot cu iubire. Pentru ei au adus în dar un panou cu mărțișoare, confecționate tot cu iubire, sub îndrumarea unui colectiv minunat (psiholog Alina Meheș, ed. Adriana Gherman și Doina Russu, în frunte cu doamna director – Daniela Hodoșan).
Așadar, proiectul „Să ne cunoaștem și să ne facem prieteni” a cunoscut, ieri, o nouă etapă semnificativă, menită să ne sensibilizeze și să ne întărească în credința față de bunul Dumnezeu. (Ovidiu DAN)

Trimite email

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.