Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Job Shadow Day

Job Shadow (www.jobshadow.ro)

Job Shadow Day

Job Shadow oferă tinerilor oportunitatea de a explora și de a înțelege diverse opțiuni de carieră și îi ajută să găsească mai ușor un răspuns la întrebările: *Ce vreau să devin după ce termin școala? *Unde vreau să lucrez? *Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?

Job Shadow este un parteneriat internațional între comunitatea de afaceri și mediul educațional, destinat
familiarizării tinerei generații cu piața forței de muncă. Programul, care în România este deja la a IX-a ediție, se desfășoară în 10 țări din Europa, în SUA, Canada, Hong Kong și Japonia.
Job Shadow Day este ziua în care elevii cu vârsta cuprinsă între 17 și 18 ani merg în vizită la sediul companiilor sau instituțiilor. Ei devin, pentru o zi, “umbra” uneia din persoanele angajate în companie.
Vizita este completată de participarea la orele de orientare profesională la clasă, prevăzute în program, atât înainte, cât si după eveniment.
Job Shadow Day local
Pentru o zi, cei mai buni elevi din clasele 11 și 12 din liceele unui oraș fac job shadowing la companiile din localitatea respectivă. Elevii sunt selectați să participe la shadowing pe baza portofoliului personal și a unui interviu susținut cu echipa de organizare locală.
Vizită la locul de muncă al părinților
Pentru o zi, în toată țara, elevii din clasele 11-12 fac job shadowing în firma/instituția la care lucrează părinții lor.
Job Shadow Day în compania ta
Pentru o zi, în toată țara, angajații companiei partenere își primesc copiii în job shadowing la locul lor de muncă.
Beneficiile companiilor partenere
Companiile respective devin un pionier în educarea tinerilor în domeniul orientării profesionale și alegerii unei cariere *își consolidează statutul de membri responsabili al comunității *își îmbunătățesc imaginea pozitivă și popularitatea brandului *îmbunătățesc loialitatea clienților și angajaților *pot câștiga clienți noi prin relațiile pozitive cu tinerii *Feedback de imagine oferit companiilor partenere: prezența logo-ului companiei pe homepage website www.jobshadow.ro; menționarea numelui companiei în comunicatele de presă pre și post eveniment; publicare testimoniale și fotografii de pe parcursul proiectului pe website-urile www.jobshadow.ro și www.jaromania.org; prezența numelui companiei în materialele promoționale ale evenimentului
(prezentare, raport de implementare. (Cristina Ionescu)

Trimite email

miercuri, 5 august 2020