Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Primăvara prieteniei

În cadrul S.N.A.C.

Primăvara prieteniei

În cadrul proiectului S.N.A.C. „Aproape de semenii noștri” derulat de Școala cu cls. I-VIII „Dacia”, în colaborare cu CSEI „Orizont”, coordonat de prof. psiholog Claudia Trifa, copiii și- au dat mâinile pentru a întâmpina împreună primăvara.

De ce Primăvara prieteniei?
Pentru că o nouă primăvară ni se arată, un nou prilej de întâlnire cu cei pe care îi cunoaștem de multă vreme. Unii voluntari de la Școala „Dacia” sunt în acest proiect de trei ani, alții acum învață despre voluntariat de la cei mai vechi, și cu fiecare an ce trece, tot mai numeroasă e implicarea copiilor și îndrumătorilor lor în acțiuni de genul celei pe care am pregătit-o pentru 1 martie.
Un singur apel și o mulțime de copii au îmbrățișat ideea de a realiza felicitări și mărțișoare pentru copiii de la „Orizont”, dar și pentru cei din „Dacia”. Voluntarilor din clasele a VI-a A, D, a VII-a D, a VIII-a A și C,  li s-au alăturat copiii din clasa a II-a C, îndrumați de prof. Hava Florica.
Originalitate... un cuvânt rostit, o provocare. Asta ne-a determinat să transformăm o simplă activitate într-o competiție. Urma să se găsească cele mai frumoase urări pentru cele mai reușite felicitări. Copiii și-au descoperit repede resursele, s-au mobilizat pentru termina la timp și mai ales pentru a ajunge cu felicitările la prietenii lor. Inspirația nu le-a lipsit copiilor. Urările și felicitările exprimau sentimente sincere și gânduri pure...și erau pregătite să-și impresioneze destinatarii.
Un ultim pas și misiunea avea să fie îndeplinită. În sala de clasă i-am găsit pe cei pe care îi aveam în minte, adică pe prietenii noștri alături de una dintre colaboratoare, dna Adriana Ficuț. S-au bucurat să ne vadă, iar noi eram fericiți să le dăruim semnul prieteniei noastre. Am căzut pe gânduri când unul dintre copii râdea cu un ochi și cu altul plângea pentru că ar fi vrut să răspundă cu un gest similar, acela de a oferi și el un mărțișor și ne-a spus: „Eu n-am bani să vă dau mărțișor”. O strângere de mână și  un surâs au risipit rapid tristețea băiatului, iar buna dispoziție a revenit. Voluntarii au primit astfel o altă lecție frumoasă pentru viață: cu gesturi mărunte, dar sincere poți să îi mângâi pe semeni.
Înainte de plecare am mai avut câteva schimburi de impresii și de adrese (electronice) urmând să le folosim până la următoarea întâlnire. (C. Trifa)

Trimite email

duminic, 18 august 2019