Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Programe speciale de „Ziua mamei”

Marți, la Grădinița Creștină „Emanuel”

Programe speciale de „Ziua mamei”

Marți, 8 martie 2011, în și de Ziua internațională a femeii, la cele patru grupe ale Grădiniței Creștine „Emanuel” din Oradea, s-au desfășurat programe speciale... închinate mamelor!

Chiar și cei mai mici, preșcolarii din grupa mică a învățător-ed. Marta Cadar, la sfârșitul programului, au pregătit câteva versuri și un cântec închinate mamei, după care le-au dăruit felicitarea de 8 Martie. Bucuria a fost reciprocă, iar mămica s-a simțit flatată de gest și de calda îmbrățișare.
În grupa mare – pregătitoare, copiii doamnei director, prof. Violeta Moțoc, și-au etalat calitățile actoricești în prezentarea costumului de carnaval. Mamele prezente la activitate au fost răsfățate cu versuri și cântece dedicație, după care, în echipe mixte, au împodobit rochița mamei pe fișele de lucru, cu semnele grafice învățate. La final, le-au dăruit felicitările pregătite și au gustat din bunătățile aduse de-acasă.
Lumea bogată și colorată a basmelor și poveștilor copilăriei a fost bine reprezentată de personajele care au populat scena, de la zâne și prințese, la pirați, mumii, împărați și regi, personaje biblice îndrăgite, nu au lipsit VIP-urile, personajele emblematice îndrăgite, Cenușăreasa, Scufița Roșie, Albă-ca-Zăpada...
„Sunt destul de ocupate și stresate mămicile noastre tot anul. Toată ziua aleagă, ba la serviciu, ba acasă, în familie. Așa că măcar astăzi, de Ziua femeii, să fie și ele sărbătorite, să se simtă bine. De aceea ne-am permis să le răpim câte ore pe care să le petreacă alături de copilașii lor dragi, la grădiniță, într-o atmosferă destinsă”, ne-a declarat doamna director, prof. Violeta Moțoc.
Jocuri interactive ... cu participarea mamelor
Atmosfera de sărbătoare era generală, în toate grupele. La grupa mijlocie, a  Esterei Ștefănescu, serbarea a început cu patru cântece în engleză, cu mesajul: „Te iubesc, mami!” Și ca mami să se simtă în al 9-lea cer, a fost invitată să se joace: „De-a mumia”, „Spărgătorii de baloane”, „Șiragul de mărgele”, „Portretul mamei și al copilului”, în paralel...
„Ca răsplată pentru mame, le-am pregătit felicitări personalizate cu poza copilului, o diplomă pentru Cea mai bună mamă, o gustare pentru ei și încă un coșuleț cu ghiocei pentru mămica”, ne-a spus Estera.
În grupa mare (a prof. Diana Buzle), s-au împărțit lalele. Fiecare mămică a primit câte o lalea. Câtă iubire și frumusețe! Versurile și cântecele au răsunat ca într-o catedrală în acompaniament de orgă (realizat de Peter Izabela). Jocurile interactive au pus copiii și mămicile pe jar. Să vezi întrecere între echipa preșcolarilor și echipa mămicilor la trenulețul cu mingi ori la jocul de puzzle. Legat la ochi, copilul a trebuit să-și descopere mămica dintr-un grup de patru; în echipă cu mami a trebuit să parcurgă un traseu ținând cu mămica un balon umflat la tâmple, fără să se ajute de mâini. Proba de creionare reciprocă a portretului a fost parcă cea mai hazlie...
„După cum ați putut observa, toată lumea s-a simțit bine. Copiii au fost bucuroși să concureze cu părinții, iar la rândul lor, mămicile s-au arătat mulțumite de atmosferă și de participarea activă a copiilor lor. În asemenea momente, socializarea este maximă și eficientă, iar valențele instructiv-educative realizate sută la sută nu pot decât să ne bucure și pe noi”, a ținut să sublinieze Diana.
Concluzionând, putem spune că marți, la Grădinița Creștină „Emanuel”, am văzut copii și părinți fericiți, dar și dascăli mulțumiți de reușita manifestărilor! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (158 de poze), accesați Galeria foto: Programe speciale de „Ziua mamei”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 29 septembrie 2022