Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Programe speciale de „Ziua mamei”

Marți, la Grădinița Creștină „Emanuel”

Programe speciale de „Ziua mamei”

Marți, 8 martie 2011, în și de Ziua internațională a femeii, la cele patru grupe ale Grădiniței Creștine „Emanuel” din Oradea, s-au desfășurat programe speciale... închinate mamelor!

Chiar și cei mai mici, preșcolarii din grupa mică a învățător-ed. Marta Cadar, la sfârșitul programului, au pregătit câteva versuri și un cântec închinate mamei, după care le-au dăruit felicitarea de 8 Martie. Bucuria a fost reciprocă, iar mămica s-a simțit flatată de gest și de calda îmbrățișare.
În grupa mare – pregătitoare, copiii doamnei director, prof. Violeta Moțoc, și-au etalat calitățile actoricești în prezentarea costumului de carnaval. Mamele prezente la activitate au fost răsfățate cu versuri și cântece dedicație, după care, în echipe mixte, au împodobit rochița mamei pe fișele de lucru, cu semnele grafice învățate. La final, le-au dăruit felicitările pregătite și au gustat din bunătățile aduse de-acasă.
Lumea bogată și colorată a basmelor și poveștilor copilăriei a fost bine reprezentată de personajele care au populat scena, de la zâne și prințese, la pirați, mumii, împărați și regi, personaje biblice îndrăgite, nu au lipsit VIP-urile, personajele emblematice îndrăgite, Cenușăreasa, Scufița Roșie, Albă-ca-Zăpada...
„Sunt destul de ocupate și stresate mămicile noastre tot anul. Toată ziua aleagă, ba la serviciu, ba acasă, în familie. Așa că măcar astăzi, de Ziua femeii, să fie și ele sărbătorite, să se simtă bine. De aceea ne-am permis să le răpim câte ore pe care să le petreacă alături de copilașii lor dragi, la grădiniță, într-o atmosferă destinsă”, ne-a declarat doamna director, prof. Violeta Moțoc.
Jocuri interactive ... cu participarea mamelor
Atmosfera de sărbătoare era generală, în toate grupele. La grupa mijlocie, a  Esterei Ștefănescu, serbarea a început cu patru cântece în engleză, cu mesajul: „Te iubesc, mami!” Și ca mami să se simtă în al 9-lea cer, a fost invitată să se joace: „De-a mumia”, „Spărgătorii de baloane”, „Șiragul de mărgele”, „Portretul mamei și al copilului”, în paralel...
„Ca răsplată pentru mame, le-am pregătit felicitări personalizate cu poza copilului, o diplomă pentru Cea mai bună mamă, o gustare pentru ei și încă un coșuleț cu ghiocei pentru mămica”, ne-a spus Estera.
În grupa mare (a prof. Diana Buzle), s-au împărțit lalele. Fiecare mămică a primit câte o lalea. Câtă iubire și frumusețe! Versurile și cântecele au răsunat ca într-o catedrală în acompaniament de orgă (realizat de Peter Izabela). Jocurile interactive au pus copiii și mămicile pe jar. Să vezi întrecere între echipa preșcolarilor și echipa mămicilor la trenulețul cu mingi ori la jocul de puzzle. Legat la ochi, copilul a trebuit să-și descopere mămica dintr-un grup de patru; în echipă cu mami a trebuit să parcurgă un traseu ținând cu mămica un balon umflat la tâmple, fără să se ajute de mâini. Proba de creionare reciprocă a portretului a fost parcă cea mai hazlie...
„După cum ați putut observa, toată lumea s-a simțit bine. Copiii au fost bucuroși să concureze cu părinții, iar la rândul lor, mămicile s-au arătat mulțumite de atmosferă și de participarea activă a copiilor lor. În asemenea momente, socializarea este maximă și eficientă, iar valențele instructiv-educative realizate sută la sută nu pot decât să ne bucure și pe noi”, a ținut să sublinieze Diana.
Concluzionând, putem spune că marți, la Grădinița Creștină „Emanuel”, am văzut copii și părinți fericiți, dar și dascăli mulțumiți de reușita manifestărilor! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (158 de poze), accesați Galeria foto: Programe speciale de „Ziua mamei”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021