Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

O sută de zile de școală la „George Coșbuc”

O sărbătoare specială

O sută de zile de școală la „George Coșbuc”

La Școala cu clasele I-VIII "George Coșbuc" din Oradea funcționează, de ani buni, cu foarte bune rezultate, alternativa Step by step. La această alternativă, se obișnuiește ca la un număr rotund de zile de școală, elevii să sărbătorească în chip special.

Sărbătoarea celor 100 de zile de școală a fost o bucurie pentru elevii clasei I Step by step, de la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” din Oradea.
Cei 22 de copii s-au aflat, miercuri (9 martie 2011), în cea de-a o suta zi de școală, decretată de învățătoarele clasei (prof. Viorica Porumb și Maria Ciutan), potrivit rânduielilor Step by step, drept zi de sărbătoare. Cu acest gând și-au început întâlnirea de dimineață și cu mesajul că, iată, a sosit primăvara-drăguța, cu alaiul ei de frumuseți și bucurii. Pornind a împodobi un copac golit complet de podoabe pe timpul iernii, copiii aveau să-l îmbogățească treptat cu frunze și flori, tot numărând zilele scurse de pe jetoane și răspunzând la nenumăratele întrebări conținute pe respectivele jetoane. Concursul „Suntem isteți” ne-a adus în față niște copii frumoși și cu adevărat isteți, spontani și zglobii care au răspuns cu vrednicie întrebărilor celor două învățătoare, preocupate în a le stimula creativitate și gândirea, în a le acorda șansa de a se bucura de munca lor, a le insufla încredere în forțele proprii, curaj, fermitate și rapiditate în luarea deciziilor celor mai bune! Admirabilă admosfera de lucru și de creație, mobilizarea copiilor, tactul pedagogic și măiestria dascălilor în a individualiza munca (să spunem că în clasă există și doi copii cu dizabilități, care sunt tratați cu mult respect, înțelegere și iubire). Sarcinile bogate și variate pe care le-au avut de îndeplinit copiii au făcut ca tot timpul să fie conectați, activați, solicitați, chiar dacă ei se credeau într-o zi de sărbătoare. Sărbătoarea a explodat doar când tortul celor 100 de zile s-a înființat pe masă, altfel munca a fost serioasă, îmbrăcând, la vârsta lor, haina întrecerilor, a concursului cu premii, iar cântecele și versurile au fost un cald omagiu adus anotimpului reînvierii; activitățile de la cele șase centre de interes i-au solicitat, dar și încântat. Printr-un parteneriat (școală-familie) de nota 10, doamnele învățătoare reușesc să investească mult și multe: doamna Mihaela Moza (profesor, dar și părinte), în regim de voluntariat, îi învață limba engleză. Fiecare părinte își alege o activitate pe care o face cu plăcere și cu mult succes acasă cu fiul său, dar o exersează și la școală, cu toți copiii, în folosul general. Salutăm această minunată inițiativă a părinților și dascălilor de la clasa I Step by step – „George Coșbuc”! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O sută de zile de școală la „George Coșbuc”.

Trimite email
luni, 24 iunie 2024, 16:06:11 Ora de vară a Europei de Est