Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dar din suflet de copil!

La Grădinița „Holcim” din Aleșd

Dar din suflet de copil!

Pe doamna Florica Vesa - directorul Grădiniței „Holcim” din Aleșd – am cunoscut-o în 2009 ca o mare sufletistă, în fruntea unui colectiv minunat de cadre didactice, la ora derulării unui proiect educațional cu Grădinița „Elena Doamna” din Galați.

La fel o cunosc și mulți alții... pentru că faptele vorbesc. Tot astfel am găsit-o și joi (10 martie 2011) la o manifestare de suflet desfășurată în sala de sport a grădiniței.
Micii artiști au prezentat pentru persoanele vârstnice ale Centrului pentru persoane vârstnice din Aleșd un emoționant spectacol. La manifestare, au onorat cu prezența: dl primar Zeno Þipțer, alți reprezentanți ai Primăriei Aleșd, directorul Fabricii „Holcim” - dl Roman Mencz, directorul Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” - prof. Liliana Antonescu, preotul Ovidiu Bocșan – părinte paroh al Bisericii Sf. Ioan Botezătorul, alți reprezentanți ai partenerilor de proiect de la Biblioteca „Octavian Goga” din Aleșd și Școala cu clasele I-VIII „Constantin Șerban”...
Manifestarea se înscrie în cadrul proiectului educațional extracurricular cu finanțare extrabugetară intitulat „La umbră de codru des”, implementat în 2009, pe o perioadă de doi ani.
Alături de Zâna primăverii
Alături de Zâna primăverii (prof. Ioana Gherlea), pe scenă au evoluat preșcolarii grupei mari, ai grupei mari-pregătitoare (îndrumați de ed. Maria Roșu), grupei combinate (ed. Maria Simai) și grupei mici (conduși de Jozsa Iudit). Cum poți să nu te emoționezi în fața unor asemenea flori care dau tot ce au mai bun, cu sinceritate și voioșie, din tot sufletul, fără reținere și părtinire... Versurile și cântecele lor, prezentate în cor, pe grupuri mai mari sau mai mici, dar și individual, au purtat mesajul iubirii exprimate cu multă bucurie! Numerele de dans modern și dans popular ne-au aprins și mai tare, Maria Roșu, Ancuța Tunduc și maestrul Florea Crișu, arătându-se mulțumiți de prestația micilor dansatori, aflați în mare formă... sportivă!
„Și cu această nouă activitate de proiect, ne-am propus să adăugăm noi cărămizi la ridicarea edificiului lor emoțional, în cultivarea înălțătoarelor sentimente de dragoste și prețuire față de persoanele vârstnice, asumarea responsabilității, chiar și la această vârstă fragedă, a respectului față de semeni. Cu credință și dragoste, de mici, ei învață ce e respectul, iar prin fapte, prin acțiune, dorim să le formăm deprinderi și obișnuințe, atitudini și comportamente morale înalte, trăsături pozitive de voință și caracter”, ne-a declarat dna Florica Vesa – directorul grădiniței.
Profund mișcați de momentul artistic al preșcolarilor, dl primar Zeno Þipțer și părintele Ovidiu Bocșan au încercat să sporească emoțiile printr-o vorbă de duh și câteva versuri închinate mamei... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dar din suflet de copil!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 31 martie 2020