Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Bucurii pentru mămici, bunici și profesoare

La Școala „Dimitrie Cantemir

Bucurii pentru mămici, bunici și profesoare

Marți, de 8 Martie, la Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” din Oradea, fiecare clasă de elevi, pregătită de doamna învățătoare sau dirigintă, s-a gândit cum să sărbătorească această adevărată zi a recunoștinței...

La inițiativa Consiliului elevilor, a doamnelor Maria Mirela Filimon – profesor de limba engleză și instructor al trupei de teatru „Peter Pan”, și Galea Rodica – profesor de muzică și instructor al trupei de dans de societate, a fost organizat un spectacol plin de farmec, culoare, ritm, sensibilitate, dar și umor, în sala de sport, devenită neîncăpătoare pentru spectatorii noștri.
Emoțiile au fost foarte mari pentru artiștii claselor a V-a A și a VII-a A, care au cântat, au dansat, au recitat, au interpretat propriile roluri în sceneta prezentată, încântând singuri publicul timp de o oră.
Se pare că emoțiile au fost și mai mari în rândul mamelor, bunicilor, al doamnelor profesoare, secretare, directoare … fiindcă zâmbetul larg, lacrimile de bucurie sau duioșie nu au lipsit de pe niciun chip.
Elevii clasei a V-a A, îndrumați de doamna dirigintă Galea Rodica, au prezentat un fermecător montaj de poezie și cânt, dedicat mamei, urmat de un vals romantic și o samba plină de dinamism (aici li s-au alăturat și colegii lor din clasa a V-a B). O surpriză deosebită a constituit-o elevul Marcel Andor (clasa a V-a A), care ne-a impresionat cu două cântece, ofrandă adusă iubirii pentru MAMA.
A venit apoi rândul celor din clasa a VII-a A (trupa de teatru „Peter Pan”), să-și interpreteze  propriile roluri … din viața de zi cu zi - așa cum au fost portretizați în sceneta originală, scrisă special pentru ei de către doamna prof. Maria Mirela Filimon.
Plină de lirism în prima parte – în care s-au făcut declarații de iubire sărbătoritelor  -, sceneta a evoluat într-o satiră plină de umor, prilej de etalare a calităților și defectelor elevilor, de fapt a talentului lor artistic complex: ei au vorbit, au cântat, au mimat, au jonglat, au dansat în stil de „marionete” trase de sforile nevăzute ale adulților din viața lor; au împărțit flori, ciocolată, baloane colorate, mulțumind fiecare mamelor, bunicilor, profesoarelor – acești inegalabili „îngeri” protectori.
Spectacolul s-a încheiat în ritmuri vesele, alături de elevii mai mari din clasele a VII-a A, a VIII-a B și C – membri ai recent înființatului cerc de dans. Toți cei prezenți au fost invitați la dans și toți s-au bucurat de darul acestei zile. (Amalia Popoviciu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Bucurii pentru mămici, bunici și profesoare. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019