Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

E ziua ta, mămico!

La Grădinița din Șuncuiuș

E ziua ta, mămico!

Cu ocazia zilei de 8 Martie, preșcolarii Grădiniței din Șuncuiuș au pregătit programe și daruri speciale pentru mămicile lor.

La grupa mică, ne-am propus integrarea părinților în program, ceea ce ne-a adus multe satisfacții. Până acum contribuția lor se rezuma la ajutorul dat în procurarea recuzitei sau în pregătirea petrecerii. De această dată, am împărțit grupa de părinți în două subgrupe: grupa ghioceilor și grupa brândușelor, iar tema zilei a fost ,,Dar pentru mama”. Am încurajat părinții dându-le ocazia să-și aleagă singuri ce anume doresc să lucreze împreună cu copilul, punându-le la dispoziție diferite materiale (hârtie glasată, lipici, foarfece, peturi, materiale refolosibile ...), din care au realizat diferite felicitări și coșulețe cu flori.
Implicarea părinților este oportună din următoarele motive: oferim acestora posibilitatea de a-și descoperi copiii; de a le cunoaște înclinațiile artistice; vor învăța să-și aprecieze obiectiv copiii; să aibă mai mult tact, mai multă răbdare, după cum își pot însuși și unele metode noi de lucru cu copiii.
În partea a doua, am amenajat o scenă și „am propus un spectacol interactiv, în care personajele de pe scenă provoacă spectatorii prin interpelări de genul „Hai să cântăm cu toții”, „Cine mă ajută să...”, astfel, spectatorii se transformă în parteneri de dialog și implicit, participanți activi la spectacol. La final, au fost apreciate lucrările fiecărui copil, el fiind invitat să prezinte ce a lucrat împreună cu mama; strădania lor a fost răsplătită cu dulciuri și tort. La grupa mijlocie, doamna educatoare Samu Eugenia a discutat din timp despre  eveniment, trezindu-le interesul și curiozitatea. Serbarea lor s-a axat pe sosirea primăverii (care apare îmbrăcată în mii de culori pe care soarele le-a trezit la viață: ghiocei și viorele... Poeziile închinate mamei au fost deosebit de frumoase, cu rezonanță sentimentală. După serbare, am înmânat mămicilor coșulețele cu flori lucrate cu copiii și o felicitare în origami pe care scrie „Te sărut din inimă” și unde copilul și-a pus amprentele buzelor. Serbarea s-a încheiat cu o tombolă.
La grupa mare, condusă de doamna educatoare Cuciula Valentina, copiii au dat glas versurilor încărcate de semnificație din sceneta „Rândunica”, dar și alte cântece pregătite pentru acest prilej. Ambianța creată, costumația deosebită, dar și darurile confecționate de „micii artiști” au făcut ca această zi să fie una de pomină.
Nici grupa pregătitoare nu s-a lăsat mai prejos; într-un cadru festiv de sărbătoare, atât prin ținută, cât și prin pavoazarea clasei, au pregătit o serbare minunată. Într-o costumație aleasă, copiii, îndrumați de doamna educatoare Pali Maria, au pus la cale „Carnavalul primăverii”... în pași de dans! Înainte să îmbrace costumele, au recitat versuri și au împărțit mamelor daruri confecționate de mânuța lor. (Eugenia Groza)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: E ziua ta, mămico!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 5 aprilie 2020