Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Tu faci legea”... de nota 10!

În educație,

„Tu faci legea”... de nota 10!

Marți, 15 martie 2011, în sala Filarmonicii de Stat din Oradea, a avut loc lansarea campaniei de promovare a noutăților pe care noua Lege a Educației Naționale le aduce în reformarea sistemului educațional românesc.

La eveniment au participat directori de unități școlare, profesori, părinți, dar și elevi. Fiecare participant a primit la intrarea în sală câte o broșură care sintetizează principalele elemente care necesită atenția tuturor factorilor educaționali, atât profesori, cât și părinți, elevi sau comunitate locală.
În deschidere, dl inspector școlar general, prof. Dorel Luca, a precizat faptul că Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului este reprezentat la această reuniune de dl prof. Chină Emil, din București, iar prezentările vor fi structurate pe patru teme: Tu faci legea de nota 10 (zece), Dascălii fac legea de nota 10 (zece), Părinții fac legea de nota 10 (zece), Elevii fac legea de nota 10 (zece).
Fiecare temă a fost prezentată de către un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Bihor dintre cei prezenți: prof. Dorel Luca - inspector școlar general, prof. Nicolae Ungur – inspector general adjunct, prof. Elisaveta Roșu și Florina Făgădar – inspectori școlari de specialitate, jurist dr. Ramona Bacter – consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
În partea a doua a întâlnirii, inspectorul școlar general adjunct, prof. Nicolae Marcel Ungur, a vorbit despre implicarea pe care reprezentanții județului Bihor au avut-o în elaborarea legislației secundare. I.S.J. Bihor a fost desemnat să coordoneze elaborarea metodologiei privind organizarea învățământului obligatoriu cu frecvență redusă (parteneri – județele Maramureș și Vâlcea); metodologia de organizare a concursului pentru ocuparea funcțiilor de îndrumare și control din ISJ/ municipiul București (coordonator – jud. Botoșani); metodologia privind acordarea gradațiilor de merit (coordonator – județul Caraș - Severin).
S-a dat apoi cuvântul profesorilor din grupul de lucru care au participat la elaborarea metodologiilor pentru a prezenta modul în care aceștia au conlucrat cu colegii profesori din celelalte județe.
În încheierea conferinței, inspectorul școlar general, prof. Dorel Luca, a subliniat faptul că opiniile, puncte de vedere ale participanților sunt bine venite și cu siguranță vor fi riguros analizate.
În concluzie, ține doar de noi să deschidem alte perspective pentru generațiile viitoare, să nu ne dezamăgim copiii și să ne demonstrăm nouă înșine că putem fi uniți în jurul unui proiect generos pentru prezentul și viitorul României: proiectul educațional! (Maria Ungur)

Trimite email

miercuri, 26 iunie 2019