Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pentru prevenirea actelor antisociale

La Școala „Nicolae Bogdan” din Vașcău

Pentru prevenirea actelor antisociale

La Centrul de documentare și informare al Școlii cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău, a avut loc întâlnirea elevilor și cadrelor didactice cu agentul de poliție Lăcrimioara Fărcane din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Bihor.

Agentul de poliție a fost însoțit de agent-șef Adrian-Paul Fericean din cadrul Poliției de Proximitate Vașcău.
Ora petrecută alături de polițiști a fost plină de surprize plăcute. Prin intermediul filmelor prezentate, elevii noștri au aflat despre dramele unor copii ajunși infractori. Scopul activității a fost acela de a informa elevii cu privire la delincvența juvenilă și victimizarea minorilor.
Elevii au aflat care sunt consecințele nerespectării legii și ce înseamnă răspunderea penală a minorilor. S-au explicat pe înțelesul lor termeni precum: „violență”,”agresivitate”,”infracționalitate”, ”delincvență”, dar și modalitățile concrete de prevenire a fenomenului infracțional.
S-a observat un interes deosebit manifestat de elevi, dar și de cadrele didactice din școală. La încheierea activității, directorul școlii, prof.  Liliana Laza, a mulțumit oaspeților în numele auditoriului, invitându-i să revină la Vașcău cu teme la fel de interesante. Au fost în asentimentul directorului și cadrele didactice participante: prof. Anca Tanko, prof. Mihai Radac și prof. Ciprian Cătană. (Cristina L.)

Trimite email

joi, 22 august 2019