Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul educațional „Ziua mondială a apei - 22 martie”

La Școala „Avram Iancu” din Oradea

Proiectul educațional „Ziua mondială a apei - 22 martie”

Motto: „Apă, tu ești nu numai necesară vieții; ești bogația fără de seamăn pe pământ, tu ești cea mai delicată, cea mai pură, tu ești sufletul pământului”. (Antoine de Saint Exupery)

La jumătatea lunii martie 2011, a fost lansat proiectul educațional „Ziua mondială a apei, 22 martie”, inițiat de echipa de cadre didactice de la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, Oradea (prof. Goina Felicia, Șpan Claudia, Dragoș Felicia, Jăhăleanu Violeta, înv. Negruț Mariana, Luncan Ana și Anghel Ramona), în parteneriat cu Direcția Ape-Crișuri Oradea, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Școala cu clasele I-VIII Sântandrei, Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu”, Oradea.
Scopul proiectului - cunoașterea și înțelegerea de către elevi a problemelor lumii contemporane, a posibilităților de ocrotire și conservare a naturii ca cea mai simplă soluție pentru o viață sănătoasă; realizarea unei activități de masă în vederea responsabilizării elevilor, părinților și comunității locale în a proteja sursele de apă și a diminua poluarea acestora; formarea elevilor pentru a devein buni cetățeni, capabili să-și îndeplinească îndatoririle civice, să manifeste atitudini responsabile față de mediu și protejarea acestuia.
Obiectivele proiectului - stimularea interesului copiilor pentru protejarea mediului înconjurător în general, a apei în special; identificarea rolului pe care aceasta îl are în viața lor; realizarea unor lucrări plastice care să ilustreze atitudinea elevilor față de sursele de apă; dezvoltarea spiritului competitiv, al muncii în echipă.
Grupul țintă l-au format elevii din ciclul primar (cinci clase de-a IV-a) și gimnazial (trei clase de-a V-a). Aceștia, organizați în echipe, antrenați într-un concurs teoretic și practic, și-au dovedit cunoștințele cu privire la apă, la caracteristicile și importanța acesteia în viața omului.
Juriul concursului a fost format din dna Loredana Þîrț de la APM –Oradea, dna Raluca Strați de la Direcția APE-CRIȘURI Oradea și dna prof. Dragoș Felicia.
Toți  copiii au fost răsplătiți cu diplome și premii din partea Direcției APE-CRIȘURI Oradea. (Monica Toader)

Trimite email

joi, 22 august 2019