Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

“Good morning, Europe!”

Din nou în sala Comenius a Școlii nr.11 din Oradea

“Good morning, Europe!”

În urmă cu doi ani, pe 8 mai 2005, eram invitați la Școala cu clasele I-VIII nr. 11 din Oradea la inaugurarea sălii Comenius, un cabinet metodic modern, cochet și funcțional, prilej cu care elevi din clasele a IV-a D și a IV-a E au salutat Europa, în ajunul Zilei Europei, deschizând încă o fereastră spre lume, pentru ca porumbeii să ducă mesajul lor până în Franța, Belgia, Italia,Ungaria și Spania, la partenerii lor de proiect.

Ieri (joi, 27 septembrie), în cadrul “Săptămânii europene a limbilor moderne”, ne-am revăzut cu elevii de atunci, ajunși acum în clasa a VI-a. Elevii doamnelor inst. Dorina Brânzaș și înv. Eva Olău le-au povestit colegilor mai mici prezenți la activitate, cum au reușit ei să-și facă prieteni în Franța, Belgia, Italia, Ungaria și Spania, participând la proiectul școlar “Spune-mi în ce oraș trăiești, și-am să-ți spun cine ești!" cum au reușit să comunice cu ei (în limba engleză), dar și învățând cuvinte (de salut) și expresii în limbile parteneilor de proiect. Ca să ne demonstreze că în cei doi ani nu au uitat ceea ce au învățat,ne-au dfăcut o demonstrație, au interpretat cântecul “Prieteni”, în română și în cele cinci limbi. Din dulapul cu surprise, inst. Dorina Brânzaș a scos la lumină roade (mostre) ale proiectului, obiecte-amintiri primite de la parteneri, precum și produse finale, cărticica frumos ilustrată și CD-ul.
La activitate au participat prof. Delia Tarr Popa, inspector școlar de specialitate, reprezentantul C.D., dna Mioara Salloum, prof. metodist, iar din partea gazdelor, prof. de franceză Dorina Dreve și prof. de engleză Ioana Pop.
Felicitările pentru frumoasa activitate s-au îndreptat spre protagoniștii manifestării (artiștii claselor a VI-a D și E), dar și spre inst. Dorina Brânzaș, în calitate de moderator, și prof. Zoia Ciogu, organizator. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  “Good morning, Europe!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019