Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Am sărbătorit „Ziua Mondială a Apei”

De la Liceul T. „Nicolae Jiga” din Tinca

Am sărbătorit „Ziua Mondială a Apei”

În fiecare an, în data de 22 martie, se sărbătorește „Ziua Mondială a Apei”, conform hotărârii Conferinței ONU asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro din decembrie 1992.

Cu această ocazie, la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca s-au derulat activități având ca scop conștientizarea  celor mici, dar și a celor mai mari în ceea ce privește rolul fundamental al apei pentru om și mediu, în ansamblu. Astfel, elevii din clasele a III-a și a IV-a C, îndrumați de doamnele învățătoare Drăgan Violeta și Știube Alina, au efectuat o vizită la stația de apă din Tinca unde au observat și aflat lucruri noi și importante despre drumul apei de la sursă până la robinetul de acasă.
Vizita a fost urmată de o activitate în Centrul de documentare și informare al liceului, coordonată de prof. Baș Sorin, la care au participat aceiași elevi (din clasele a III-a și a IV-a C, alături de învățătoarele lor. Pentru acest eveniment, elevii au realizat desene tematice și au prezentat informații noi despre rolul apei pentru om și mediu. La manifestare au participat cu materiale documentare proprii și câțiva liceeni din clasa a XI-a B (Ghenț Georgiana, Miron Mădălina, Faur Dănuț și Roman Andrei).
Domnul profesor Baș Sorin a subliniat importanța fundamentală a apei, pericolele ce există pentru ape, mai ales cele continentale și faptul că toți avem datoria să contribuim la o mai bună utilizare și protecție a surselor de apă, începând cu cele de pe plan local. A fost prezentat și un material documentar video, intitulat „Apa - miracolul vieții”.
La sfârșitul activității, cele mai bune trei desene tematice au fost premiate, dar și ceilalți elevi au primit diplome de participare.
În acest sens, activitățile vor continua cu acțiuni de ecologizare a malurilor Crișului Negru din perimetrul comunei Tinca. (Georgiana G.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Am sărbătorit „Ziua Mondială a Apei”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 24 februarie 2020