Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Curățenia este mama sănătății”

Activitate de cerc

„Curățenia este mama sănătății”

Săptămânal, elevii claselor I A și IV B de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea participă la cercul de protecția mediului, condus de prof. Carmen Filip, de la Palatul Copiilor și Elevilor.

Marți (22 martie 2011), în și de Ziua Mondială a Apei, elevii dnelor prof. Maria Donca și Rodica Panti au desfășurat o activitate specială, dedicată evenimentului zilei.
„Pornind de la tema Zilei Mondiale a Apei – „Apă pentru orașe, răspunzând provocării urbane”, am abordat cu elevii nevoia folosirii apei și săpunului pentru păstrarea curățeniei, potrivit zicalei „Curățenia este mama sănătății”. La fel de mult am insistat și pe o altă necesitate, aceea a economisirii apei, apa nefiind chiar inepuizabilă”, a declarat dna prof. Carmen Filip, coordonatorul activității de cerc, ținută în sala de clasă a celor mai mici dintre ecologiști.
Fiecare copil din clasa I avea pe masă câte un rebus, pe care l-au descifrat și completat împreună, după modelul de la tablă. Între timp, elevii clasei a IV-a aveau de rezolvat, prin muncă independentă, un chestionar cu 10 întrebări, tot pe tema apei. Fiecare întrebarea avea atașate trei variante de răspuns, din care doar una era corectă.
În partea a doua a activității, membrii cercului aveau să lucreze pe ateliere, în echipaje mixte (I cu IV) pe tema „Apa - un mediu de viață”. Pe câte o planșă, echipajele aveau de realizat desene și colaje, folosind imagini decupate reprezentând pești, plante, frunze și flori de nufăr, stele și căluți de mare... la care, după imaginația fiecăruia, plașele au fost îmbogățite cu nori și soare, după caz...
La final, conducătorul de cerc a tras concluziile și a făcut aprecieri pozitive, care au fost întărite de cele două doamne învățătoare prezente la activitate. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Curățenia este mama sănătății”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019