Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Patrula eco se ține de cuvânt: a făurit ceea ce a promis - „Curtea eco”!

La „Roman Ciorogariu”

Patrula eco se ține de cuvânt: a făurit ceea ce a promis - „Curtea eco”!

Primăvara și-a făcut apariția din plin și pe meleagurile noastre. Dacă în parc, copacii dezmorțiți și-au desfăcut primii muguri, îmbătându-ne cu parfumuri delicate, florile multicolore ne încântă privirea, iar ciripitul păsărelelor ne îndeamnă să le urmăm.

Patrula eco, formată din elevii clasei I B de la Liceul Teologic Ortodox  „episcop Roman Ciorogariu”, conduși de institutoarele Simona Stanca și Mirela Bar, continuă, cu succes, seria activităților propuse în cadrul proiectului-concurs „Școli pentru un viitor verde”, amenajând „Curtea eco”.
Iată, așadar, o mostră care ne confirmă că  parteneriatul nostru (școală-părinți) este de calitate și funcționează ireproșabil; acest lucru s-a reflectat în interesul pe care l-au arătat părinții în înfăptuirea dezideratului nostru. Miercuri (30 martie 2011), fiecare părinte s-a înarmat cu uneltele necesare, venind alături de copii pentru amenajarea spațiului verde. Când terenul a fost pregătit gospodărește, am trecut la sădit flori și la plantat arbuști ornamentali. Și pentru ca totul să arate impecabil, am vopsit și băncile.
Toate materialele folosite au fost achiziționate din suma strânsă la expoziția de mărțișoare.
Pentru atenționarea vizuală a celor care ar fi tentați să deranjeze armonia și frumusețea instituite, Patrula eco a creat panouri cu mesaje eco, diferite de cele clasice întâlnite prin parcuri. Panourile și mesajele au fost apreciate, atât de dl director, prof. dr.  Erdeli Lazăr Gheorghe, de ceilalți profesori și elevi, cât și de părinți.
Încă o dată în plus, elevii au învățat că natura ne zâmbește întotdeauna când o îngrijim, că munca în echipă e plăcută și eficientă, iar părinții sunt încântați când își văd copiii harnici și cuminți! (Simona S.)

Trimite email

joi, 28 mai 2020