Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Omagiu patronului spiritual

„Zilele școlii” la C.N. „O. Goga”, Marghita

Omagiu patronului spiritual

Este al cincilea an în care la începutul primăverii Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita îmbracă haine de sărbătoare. A devenit deci un obicei ca o întreagă săptămână să fie dedicată „Zilelor școlii”.

Astfel că între 28 martie și 1 aprilie 2011, școala noastră s-a bucurat de două evenimente importante, și anume: de omagierea la 1 aprilie a patronului spiritual al școlii, marele poet Octavian Goga, precum și de derularea unei campanii antidrog (prima din seria celor patru, începută cu cinci ani în urmă, la inițiativa conducerii instituției și aflată acum la a doua ediție), sub titlul „Drogurile, un pericol social pentru adolescenți”, o campanie de informare și conștientizare asupra efectelor negative ale consumului și traficului de droguri. A fost, deci, o săptămână bogată în evenimente cu invitați de seamă, care au încercat prin prezentările lor să aducă multe argumente,,exemple concrete, astfel ca la final, elevii noștri să reușească să spună NU drogurilor!
Săptămâna a debutat cu intervenția domnilor psihologi Axinte Bogdan, de la CEPECA Bihor și Pal Corina, de la DGASPC Bihor, continuându-se marți, 29 martie, cu o întâlnire a elevilor cu patru persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Baia Mare, iar joi, 31 martie, o altă întâlnire, cu domnul procuror Creivean Nicolae, din cadrul DIICOT Oradea și domnul Stanciu Cristian, din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate – BCCO, care au venit cu numeroase informații  și care au avut amabilitatea să răspundă întrebărilor puse de elevi. Miercuri, 30 martie, elevii și profesorii au părăsit pentru o zi sfera drogurilor, această zi fiind dedicată, în întregime, competițiilor sportive, cu alti invitați, de data aceasta de la Facultatea de Educatie Fizică și Sport  a Universității din Oradea, care au susținut, la finalul zilei, un meci demonstrativ cu profesorii colegiului.
 Ziua de vineri, 1 aprilie, a debutat cu depunere de coroane la statuia poetului Octavian Goga, urmată de premierea câștigătorilor competițiilor sportive, iar timp de o oră s-a organizat un marș de amploare „Marșul ANTIDROG”, în colaborare cu Poliția municipiului Marghita, la care au participat 190 de elevi și profesori. Toate evenimentele derulate pe parcursul întregii săptămâni au fost încununate de spectacolul dedicat Zilei școlii, intitulat „Goga are talent”. (Simona Stoianovici)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Omagiu patronului spiritual.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019