Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Copiii de la Grădinița nr. 55 și sărbătoarea Învierii

La Biserica Ortodoxă „Sf. Nicolae”

Copiii de la Grădinița nr. 55 și sărbătoarea Învierii

,,E pace-n cer și pe pământ./ Răsuflul cald al primăverii/ Adus-a zilele-nvierii” (G.Coșbuc, La Paști)

Sărbătoarea Învierii este una care înalță, care pregătește sufletele și inimile noastre pentru a-L primi pe Iisus Hristos. Acest lucru se poate realiza cel mai bine în Casa Domnului, la biserică, acolo unde fiecare își regăsește liniștea și pacea.
În scopul pregătirii pentru sărbătoarea Paștelui, preșcolarii din grupa mică (ed. Cardoș Mărioara și Vidican Mihaela) și cei din grupa mijlocie (ed. Florescu Cornelia și Rațiu Mihaela) de la Grădinița nr. 55 din Oradea, au vizitat, vineri, 1 aprilie 2011, Biserica Ortodoxă ,,Sf.Nicolae” (preot Maluțan Gheorghe) din cartierul Ioșia. Aici, copiii au intrat în dialog cu părintele, s-au rugat, iar la final au primit împărtășania. Ei au promis să revină la biserică, fie însoțiți de părinți fie împreună cu doamnele educatoare. Și, drept răsplată pentru cumințenia lor, doamnele educatoare i-au lăsat să se joace în Parcul Ghioceilor, un loc minunat pentru relaxare, situat în imediata apropiere a bisericii.
Această activitate extrașcolară se înscrie în agenda acțiunilor desfășurate de grădinița noastră în cadrul proiectului educațional interjudețean: „Tradiții și obiceiuri pascale bihorene”. (Mihaela Vidican)

Trimite email

joi, 12 decembrie 2019