Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tradiții de Paști la „Andrei Șaguna”

Cu directorul în frunte, la încondeiat ouă

Tradiții de Paști la „Andrei Șaguna”

Cu fiecare acțiune, directorul Colegiului Tehnic „Andrei Șaguna” din Oradea își sporește capitalul de imagine...

După câștigul important (de imagine) realizat săptămâna trecută cu programul de cooperare transfrontalieră, miercuri (13 aprilie 2011), doamna director Antiana Man s-a aflat din nou în centrul atenției, în calitate de profesor îndrumător la încondeiat ouă roșii, avându-i alături, ca „ucenici”, pe organizatorii manifestării „Tradiții de Paști”, pe Simona Bot – profesor de religie, Olivia David – consilierul educativ, Silvia Malița - bibliotecar și eleva Denisa Bragye.
La actuala ediție, proiectul „shogunilor” orădeni a adunat tot mai mulți curioși și admiratori, dar și participanți care s-au înrolat cu multă bucurie în detașamentul consilierului educativ. Bogdan Hulbert s-a evidențiat cu al său miel de Paști (un tort special sub forma unui miel de Paște), Raluca Merluț, Bianca și David Jecan, Timea Roșca, Renata Miclăuș și Alexandra Mihoc au pregătit ornamente de Paști din origami; Teodora Lucaciu și Anamaria Marinău s-au prezentat la expoziția de Paști cu icoane pe sticlă; Aurelia Oros a meșteșugit, cu multă migală, brățări. Chiar și în timpul vernisajului, Aurelia, Teodora, Denisa, Renata și Beatrice (Silaghi) continuau să lucreze sub lumina reflectoarelor. Pentru expoziția cu pricina, elevii din a X-a D, îndrumați de profesorul – diriginte Elisabeta Sabău, s-au întrecut în a găti mâncăruri tradiționale de Paște. În mijlocul sălii, un ou uriaș domina totul, suveran (ca un rege), polarizând toate privirile. Opera (în dimensiuni de 1,60 m și 80 cm) este o realizare comună a catedrelor de estetică, mecanică și textile. Elevii din a X-a A, îndrumați de prof. ing. Gretta Postole și maistrul instructor Aurel Oaie au realizat structura de fier a oului; elevii coordonați de prof. Simona Lăcătușu și maistrul instructor Ana Căcaină l-au îmbrăcat cu țesătură sintetică încrețită prin călcare, iar elevii îndrumați de prof. Biro Ildiko și maiștrii instructori Crișan Csilla și Luminița Abrudan l-au ornat cu origami, imagini desenate și pictate, cu ouă din plastic pictate și cu trandafiri executați din organza. Materialele necesare confecționării oului și a altor articole au fost achiziționate din banii adunați de elevii claselor de alimentație publică și turism (clasele a IX-a D, a X-a C, a XII-a F și a XIII-a D, îndrumate de prof. Irina Tomele și maiștrii instructori Virginia Ciurez și Voichița Popa). Elevii din cele patru clase și-au valorificat în pauze produsele de patiserie realizate de ei. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tradiții de Paști la „Andrei Șaguna”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 18 decembrie 2018

Poza zilei

Drumul bihorenilor la Alba Iulia

Revista ,,OviDan" nr. 197 cuprinde însemnări, gânduri, impresii, versuri și fotoreportaje despre Drumul bihorenilor la Alba Iulia, în 24 și 25 noiembrie 2018, acțiune organizată de Uniunea ,,Vatra Românească", Filiala Bihor, din inițiativa prim-vicepreședintelui Ioan Chivari.
Revista a ieșit pentru prima oară în 20 de pagini, din care patru pagini color.