Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vineri, la Oradea, luni, la Tinca, din nou pe scenă!

Locul I la concursul de la „Arcadia”

Vineri, la Oradea, luni, la Tinca, din nou pe scenă!

Luni, 11 aprilie 2011, la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca a avut loc o activitate de marcare a Zilei Mondiale a Romilor.

Activitatea trebuia să se desfășoare vineri (8 aprilie, chiar în ziua respectivă), dar a fost amânată deoarece, vineri, elevii romi de la școala noastră au participat la un concurs organizat de Fundația Ruhama la Teatrul „Arcadia”, unde au obținut locul I.
Activitatea de luni a urmărit informarea elevilor și profesorilor liceului în legătură cu istoria, cultura și tradițiile romilor. Activitatea a debutat cu intonarea Imnului romilor, după care au fost prezentate câteva materiale cu privire la semnificația zilei de 8 aprilie, originea și istoria romilor, aspecte legate de identitatea și cultura romă, meserii tradiționale și personalități ale acestei etnii. Materialele au fost prezentate de Fekete Tabita, Fekete Naomi și Fechete Simona. A urmat un moment artistic cuprinzând două dansuri tradiționale, aplaudate la scenă deschisă.
Protagoniștii manifestării au făcut cunoscute publicului câteva cuvinte de bază în limba romani. De organizarea și buna desfășurare a acestei activități s-au ocupat doamna director Madear Viorica Ana, precum și profesorii Ene Alina (psiholog) și Fekete Gheorghe - profesor de limba romani. (Ancuța Galiș)

Trimite email

luni, 17 februarie 2020