Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spune STOP violenței!

La C.N. „Iosif Vulcan”, Oradea

Spune STOP violenței!

Sub acest generic, Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, Liceul de Artă și Poliția de Proximitate derulează un proiect educațional de parteneriat care cuprinde elevi din 23 de clase primare, profesori, psihologi, medici, preoți și agenți de poliție.

Coordonatoarele proiectului sunt: înv. Maria Dronca, înv. prof. Maria Duma (ambele de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea), respectiv înv. prof. Valeria Bunica (de la Liceul de Artă).
Joi, 14 aprilie 2011, a avut loc lansarea proiectului și o primă întâlnire între elevii a trei clase din cele două unități școlare. Agent-șef principal Marius Vasi a deschis manifestarea cu un salut prietenesc (Polițistul fiind cel mai bun prieten al copiilor!) și lansându-le provocări la un dialog fierbinte. Din aproape în aproape i-a condus meșteșugit pe copii în zona violenței... punând punctul pe i și concluzionând că e cazul să spunem cu toții răspicat, prin fapte, zi de zi: STOP VIOLENÞEI!
Desenele lor au ilustrat cât se poate de sugestiv urmările actelor de violență, suferința psihică și fizică a celor afectați. Așa cum o hârtie mototolită rămâne mototolită, oricât am încerca să o readucem la forma inițială, tot așa o faptă rea lasă urme, chiar dacă ne pare rău și încercăm să reparăm... cu scuze și regrete! 
Deciși să spună STOP tendințelor violente, elevii au aruncat simbolic hârtiile mototolite la coș și și-au dat mâna într-o horă a celor ce refuză violența. (Maria & Ovidiu)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Spune STOP violenței!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 7 august 2020