Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Deschiderea oficială a Olimpiadei de matematică, etapa națională

Astăzi, la Hotel Padiș din Băile Felix

Deschiderea oficială a Olimpiadei de matematică, etapa națională

Astăzi (duminică ,17 aprilie 2011), la Hotel Padiș din Băile Felix a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 62-a ediții a Olimpiadei de matematică – etapa națională.

Misiunea de a deschide și a modera evenimentul i-a revenit dlui profesor de matematică Dorel Luca, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, care a salutat participații la olimpiadă, dorindu-le succes, după care a prezentat prezidiul manifestării: dna Szabo Csilla – reprezentant al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Adelina Coste – reprezentant al Instituției Prefectului, Szabo Odon – reprezentant al Consiliului Județean Bihor, prof. univ. dr. Mircea Balaj, de la Universitatea din Oradea – președinte onorific al olimpiadei, prof. univ. dr. Radu Bologan, de la Universitatea Politehnica din București  – președintele celei de-a 62-a ediții a Olimpiadei de matematică – etapa națională.
Într-o notă de totală relaxare, vorbitorii au adresat cuvinte de încurajare olimpicilor, iar dl Szabo Odon a găsit de cuviință să deschidă baierele bunei dispoziții cu două bancuri.
Noutățile ediției sunt două, ambele bune și în favoarea participanților la olimpiadă: toți participanții la olimpiadă (elevi și profesori) vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun ale OTL-ului pe perioada olimpiadei, ei legitimându-se cu insigna sau ecusonul. Cea de-a doua noutate este doar pentru olimpici: ei se vor putea întoarce acasă cu copia lucrării de la olimpiadă.
Luni – olimpicii vor susține proba scrisă
Cei 535 de olimpici prezenți la etapa națională de la Oradea vor susține mâine (luni, 18 aprilie 2011), cu începere de la ora 10.00 (până la ora 14.00), proba scrisă, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea. Pentru cei 50 de profesori însoțitori și cei 60 de membri ai comisiei centrale, de la ora 10 la ora 11, va avea loc prezentarea MicroSoft , iar de la 11 la 12, o prezentare de soft educațional Laboratorul 3D – geometrie în spațiu. După-amiază, la Hotelul Padiș (locul de cazare pentru toți participanții la olimpiadă), reprezentanții Comisiei centrale vor discuta problemele.
Marți – vizitarea municipiului Oradea
Marți, între orele 9.30 și 13.00, este programată vizitarea municipiului Oradea, iar de la ora 15.00 la 16.00, depunerea contestațiilor; între orele 16.00 și 20.00, vor fi rezolvate contestațiile; tot în acest interval, olimpicii sunt așteptați să se înscrie la prima ediție a Concursului național de matematică „Gheorghe S. Nadiu”, organizat de Universitatea din Oradea (rezervat tuturor olimpicilor, din clasele VII-XII); tot acum candidații se pot înscrie la interviu pentru Premiul Poincare, acordat de Ecole Polytehnique France.
Miercuri – desfășurarea probei de baraj
Miercuri, între orele 10.00 și 14.00, se va desfășura proba de baraj pentru constituirea lotului național lărgit pentru seniori și juniori al olimpiadei; în același timp se va ține și concursul  „Gheorghe S. Nadiu”; între orele 17.00 și 18.00, doritorii sunt așteptați la interviu pentru Premiul Poincare acordat de Ecole Polytehnique France.
Joi – festivitatea de premiere 
Festivitatea de premiere a olimpiadei se va desfășura joi la Casa de Cultură a Sindicatelor, între orele 10.00 și 12.00. Premierea câștigătorilor concursului „Gheorghe S. Nadiu” va avea loc tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu câteva minute mai devreme de ora 10.00. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Deschiderea oficială a Olimpiadei de matematică, etapa națională.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019