Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Să mulțumim de toate lui Dumnezeu!”

Duminica Floriilor la Sf. Apostol Andrei

„Să mulțumim de toate lui Dumnezeu!”

Astfel ne-a îndemnat părintele Augustin Lucian în cuvântul de învățătură rostit în Duminica Floriilor la Biserica Sf. Apostol Andrei din Oradea.

Bune, rele... toate ne vin de la Dumnezeu. Lui trebuie să-I mulțumim pentru toate. Dacă sunt mai multe bune sau mai multe rele depinde doar de noi, de faptele și gândurile noastre, căci poți păcătui și doar gândind un lucru neplăcut lui Dumnezeu, după cum poți face fapte mici, neînsemnate pentru oameni, dar bine plăcute Lui.
„Cât de schimbător este omul!”
Iisus Hristos vine în Ierusalim nu ca un împărat, ca un rege, în mașini luxoase, ci pe un asin. „Dar vine ca un Dumnezeu al Păcii, care transformă ura în iubire, dușmanii în prieteni”. Este însă cuprins de jale. Doar El știa cu adevărat că vine la condamnare, la răstignire, la moarte, dar și la Înviere. Văzându-L, singură, natura îl primește ca pe un rege, ca pe un împărat... „Florile-nfloresc, stele strălucesc”... Privea pentru ultima oară spre Ierusalim, căci avea să moară pentru noi, dar numai el știa aceasta, deși o spusese în repetate rânduri învățătorilor, apostolilor. „Cât de schimbător este omul!” Cum s-a schimbat, cât de repede s-a schimbat. Aceiași care l-au primit cu flori și cu bucurie, aceiași mai târziu aveau să-l batjocorească, să-l condamne la răstignire, la moarte...
„Prăznuim astăzi intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. Să mulțumim de toate lui Dumnezeu! M-am bucurat foarte mult de tinerii pe care i-am văzut ieri (sâmbătă-n.n.) la mărturisire, tot aici, în biserica dumneavoastră. Înseamnă că nu este totul pierdut. Pentru aceasta mulțumim mamelor pentru creșterea lor în frica lui Dumnezeu. Ce cuvânt mai sfânt, mai drag am putea rosti decât MAMA.
Nu întotdeauna suntem lângă Dumnezeu Domnul. Acum am venit mulți în Casa Lui.
Doamne, îți mulțumesc pentru toate!
Și iarăși spun: Mamelor, vă laud pentru toate, din adâncul inimii. Îmbrăcați-i în haina credinței pe copiii voștri... Avem parte și de un timp frumos. Sărbătoarea nu se poate schimba cu timpul de-afară. Să mulțumim lui Dumnezeu de frumusețea zilei. Celor mari, să le dea MINTE. Sărbătoriților zilei să le fie viața ca o floare!”
Cu copiii în frunte, cu prapurile scoase, părinții parohi Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan și părintele Augustin Lucian, urmați de credincioșii parohiei, cu ramuri înflorite în mâini, au înconjurat de trei ori biserica în procesiune, cu cuvântul de învățătură așezat la suflet ca pe un dar de mare preț: Să mulțumim Lui pentru toate, Domnului, bunului nostru Iisus Hristos, Mântuitorul nostru! Și să ne minunăm: Cât de mult a iubit Dumnezeu lumea de vreme ce L-a trimis pe unicul său fiu să moară pentru noi, ca să ne elibereze din robia păcatului! (Moise-Ovidiu DAN)
P.S Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Să mulțumim de toate lui Dumnezeu!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 ianuarie 2020