Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Să ocrotim Pământul

Proiect educațional

Să ocrotim Pământul

Moto: „A înțelege natura înseamnă a înțelege viitorul, dar a face ceva pentru salvarea naturii, atât de amenințată azi, înseamnă a contribui la fericirea omenirii” – E. A. Pora

În cadrul proiectului educațional „Să ocrotim Pământul”, coordonat de profesor Liliana Balint – directorul școlii și secretar-șef Cornelia Bălan, elevii claselor I-VIII din Rieni au organizat o expoziție în holul școlii, în săptămâna 11-14 aprilie 2011, cu sprijinul dascălilor lor: înv. Nagy Panda Laura, Laza Viorica, prof. Marge Loredana, Dume Felicia, Ilieș Angela, Pirtea Claudiu, Cioflan Ioana, Pașca Ancuța, Dudaș Marțian, David Anamaria, Miclea Irina, Mocan Ioan, Lobonț Marius, Cornelia Bălan – secretar-șef și al dnei director Liliana Balint. Expoziția a fost dedicată Zilei Pământului. Dar nu s-au mulțumit doar cu atât, ci au plantat mușcate în jardiniere și au făcut curățenie în curtea școlii. S-au alcătuit echipe de profesori care au săpat și plantat brăduți în parcul școlii, dând un bun exemplu elevilor și o lecție de viață. Pământul are și el o zi specială, considerată ca o zi de naștere. Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie. Pentru binele nostru, al tuturor, trebuie să păstrăm râurile, lacurile și iazurile curate pentru a avea o apă bună. Să nu aruncăm gunoaie la întâmplare, peste tot, pentru ca mediul nostru, ambientul să ne producă plăcere. Toți putem ocroti și înfrumuseța pământul cu o floare și un copăcel care ne vor încânta și ne vor da aer curat.
Trebuie să fim conștienți că facem parte din „NATURĂ”, cu trupul și mintea, trăim în mijlocul ei și trebuie să-i respectăm legile!
Elevii din Rieni sunt conștienți de ceea ce se întâmplă și sunt triști pentru că sunt neputincioși în fața „POLUĂRII”, dar nu pot fi indiferenți în fața nepăsării consătenilor, cărora doresc să le schimbe comportamentul și mentalitatea. Nu au voie să creadă că problema Pământului se va rezolva de la sine, fără contribuția omului. Calitatea vieții nu este un dar divin, în mare parte este opera proprie a omenirii. (Liliana Balint)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Să ocrotim Pământul. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019