Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Gândește cutezător” și „Adio țigări!”

Seminarii pentru gojdiști

„Gândește cutezător” și „Adio țigări!”

„Timp de mai multe zile (săptămâni, chiar), beneficiem de serviciile unui educator de sănătate, care, la orele de dirigenție, la toate clasele Colegiului Național „Emanuil Gojdu”, încearcă să le deschidă elevilor noștri o altă perspectivă de viață, de a gândi pozitiv, prin seminarul „Gândește cutezător” și o abordare a unei vieți sănătoase, prin seminarul „Adio țigări”, ne-a declarat dna prof. Mioara Pogan, consilierul educativ, în deschiderea seminarului de joi (5 mai 2011), desfășurat în amfiteatrul gojdist.

„Împreună cu colega de chimie, dna prof. Anița Luncan, ne-am propus să realizăm o combinație sau mai bine zis o reacție biochimică a unei vieți sănătoase într-o minte luminată”, a conchis Mioara Pogan, profesorul de biologie.
„Dacă aceste ore speciale de dirigenție (respectiv seminarii) îi vor determina pe elevi să pună și să-și pună întrebări și îi vor orienta pe drumul bun, producând schimbări în bine la nivelul atitudinii și comportamentului lor, noi nu putem fi decât încântați”, a ținut să sublinieze directorul colegiului, dl prof. Viorel Mititean.
Campania „Împreună, pentru o sănătate mai bună!”
Educatorul de sănătate al gojdiștilor este ing. Mircea Meseșan (inginer în automatizări), din cadrul Asociației pentru Sănătate, Educație și Familie din București, asociație care are filiale zonale în toată țara. Mircea și încă 17  colegi au prinse în obiectiv cinci județe: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. „În toată țara suntem 190, facem campanie de grup, în echipă. În februarie am fost la Făget-Timiș, în martie la Deva, dar înainte, în ianuarie, am fost la Oradea. Acum ne-am propus să revenim în Oradea, în special pentru două colegii naționale „Emanuil Gojdu” și „Mihai Eminescu”. Seminariile noastre se adresează tuturor categoriilor de populație. Scopul campaniei „Împreună, pentru o sănătate mai bună” este ca prin informare și educare să realizăm îmbunătățirea stării de sănătate a populației. Aș dori să subliniez două seminarii, cu care suntem prezenți aici: „Ai grijă de inima ta, ajut-o, dacă vrei să te mai ajute” și „Captivi în libertate” (renunțare la fumat). Din toamnă, vom porni într-o campanie în Vulcan, Lupeni, Petroșani...”
Dl inginer se dovedește un orator desăvâșit, înzestrat cu o putere extraordinară de a capta și impresiona auditoriul, cu un debit verbal remarcabil, care nu obosește, ci incită... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Gândește cutezător” și „Adio țigări!” 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 17 octombrie 2019