Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Europei - sărbătorită la Tinca

Luni, 9 mai

Ziua Europei - sărbătorită la Tinca

Profesori și elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca au sărbătorit, luni, într-un cadru festiv, ziua de 9 Mai, care pentru noi, românii, are o triplă semnificație: 9 Mai 1877 - declararea independenței de stat a României, 9 Mai 1945 - Ziua Victoriei (prin capitularea Germaniei) și „Ziua Europei”.

Activitățile au început cu prezentarea semnificației istorice a zilei (de 9 Mai), de către dna prof. Cosma Anca, împreună cu elevii clasei a VII-a A,   care au prezentat principalele simboluri europene și au recitat versuri pentru fiecare stat membru. Elevii clasei a XII-a B, a XI-a B și a XI-a A, coordonați de prof. Mercea Ioan, au participat la concursul cu tema „Anglia – o țară importantă din Europa” (pentru a cunoaște mai bine cultura și tradițiile țărilor europene). Specificul geografic al Europei, date despre locuitori, orașe, obiective turistice... au fost prezentate de elevii clasei a XII-a B, coordonați de prof. Baș Sorin.
După premierea echipajelor câștigătoare, manifestarea avea să se încheie cu intonarea de către participanți a Imnului Uniunii Europene.(Codruța Marian)

Trimite email

luni, 24 februarie 2020