Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Europei la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”

Materiale diverse și preparate tradiționale (de)

Ziua Europei la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”

Steagurile statelor europene au fluturat simbolic la activitatea organizată la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea de elevi ai claselor a IX-a și a X-a sub coordonarea profesoarei Erdei Georgeta.

Cu ocazia Zilei Europei, ei au realizat hărți ale statelor de pe bătrânul continent cu cele mai semnificative orașe, monumente istorice, clădiri, zone de atracții turistice din țara respectivă. Au fost realizate pliante și o mapă în care au fost prezentate câteva bucătării europene cu specificul lor național, cu condimentele lor îndrăgite și cu rețetele unor preparate tradiționale. Pe o hartă a Europei au fost marcate statele membre ale UE. Elevi ai clasei a X-a A au pregătit tradiționalele salmale și prăjituri, iar colegii lor din clasa a X-a J - gulașul specific bucătăriei maghiare și gogoși.
Au fost pregătite preparate ale bucătăriei franceze, respectiv italiene, de către un grup de elevi din clasa a XII-a, sub îndrumarea doamnei maistre Nógradi Márta. După prezentarea de către unul din elevii participanți a triplei semnificații a zilei de 9 Mai, dl director – prof. dr. Ruben Filimon a vorbit despre importanța apartenenței țării noastre la UE și în viitorul apropiat la spațiul Schengen. Elevii și profesorii invitați au privit cu interes și apreciere munca colegilor lor, apoi, împreună cu gazdele, au gustat preparatele pregătite.
Activitatea a fost evaluată cu nota maximă de către invitați, după cum aveam să aflăm de la domnul director, prof. dr. Ruben Filimon. (Ov. D.)

Trimite email

vineri, 7 august 2020