Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Omagiu Majestății Sale Dascălul

Vineri, 5 octombrie, de “Ziua Mondială a Dascălilor”

Omagiu Majestății Sale Dascălul

În cadrul “Toamnei orădene”, vineri, 5 octombrie 2007, de ” Ziua Mondială a Dascălilor”, în sala festivă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Oradea, a avut loc o masă rotundă, în jurul cărții “Dascăli orădeni de ieri și de azi”, prilej cu care, generalul Inspectoratului Școlar, prof. Liliana Antonescu, a premiat dascălii de excepție ai Oradiei (cei ai căror elevi au ajuns campioni sau olimpici naționali sau internaționali ).

Premii simbolice, felicitări și șampanie
Această zi, sărbătorită la nivel mondial, a dorit să polarizeze atenția lumii, fie și numai pentru câteva momente, asupra uriașului colectiv de dascăli, care numără 50 de milioane de suflete, să reamintească (tuturor) rolul dascălilor în formarea Majestății Sale Elevul. Așa încât, ieri, îndemnul a sunat, precum în suedeză: “Dați-vă la o parte, Majestatea Sa Dascălul trece!”
Premiile simbolice (conținând un stilou și un pix de “aur”), însoțite de o diplomă și un trandafir, au fost înmânate de inspectorul general, cu felicitările de rigoare, după care au fost “sfințite” cu șampanie. La omagierea dascălilor și-au dat concursul Alexandrina Chelu și câțiva elevi ai Liceului de Artă, care au interpretat vocal și instrumental piese muzicale de succes, menite să întrețină atmosfera și să sensibilizeze auditoriul.
La un asemenea eveniment, ne așteptam să vedem în sală mulți oficiali ai administrației locale și județene, senatori și deputați, care să se bărbierească pe uscat, cu ceea ce au făcut și au dres pentru învățământul bihorean. Nu că ar fi așteptat dascălii noștri să spună ceea ce nu au făcut pentru ei și pentru învățământul românesc, dar, așa, din respect pentru cei care i-au ajutat să ajungă Sus, fie și numai prin voturile lor. Domnul prefect, Mircea Ghitea, chiar că s-a simțit singur, ca să nu spunem altfel.
Zău, meritau dascălii, de Ziua lor, respectul oficialilor Primăriei Oradea și al altora, măcar printr-un act de prezență! (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Omagiu Majestății Sale Dascălul.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021