Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Omagiu Majestății Sale Dascălul

Vineri, 5 octombrie, de “Ziua Mondială a Dascălilor”

Omagiu Majestății Sale Dascălul

În cadrul “Toamnei orădene”, vineri, 5 octombrie 2007, de ” Ziua Mondială a Dascălilor”, în sala festivă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Oradea, a avut loc o masă rotundă, în jurul cărții “Dascăli orădeni de ieri și de azi”, prilej cu care, generalul Inspectoratului Școlar, prof. Liliana Antonescu, a premiat dascălii de excepție ai Oradiei (cei ai căror elevi au ajuns campioni sau olimpici naționali sau internaționali ).

Premii simbolice, felicitări și șampanie
Această zi, sărbătorită la nivel mondial, a dorit să polarizeze atenția lumii, fie și numai pentru câteva momente, asupra uriașului colectiv de dascăli, care numără 50 de milioane de suflete, să reamintească (tuturor) rolul dascălilor în formarea Majestății Sale Elevul. Așa încât, ieri, îndemnul a sunat, precum în suedeză: “Dați-vă la o parte, Majestatea Sa Dascălul trece!”
Premiile simbolice (conținând un stilou și un pix de “aur”), însoțite de o diplomă și un trandafir, au fost înmânate de inspectorul general, cu felicitările de rigoare, după care au fost “sfințite” cu șampanie. La omagierea dascălilor și-au dat concursul Alexandrina Chelu și câțiva elevi ai Liceului de Artă, care au interpretat vocal și instrumental piese muzicale de succes, menite să întrețină atmosfera și să sensibilizeze auditoriul.
La un asemenea eveniment, ne așteptam să vedem în sală mulți oficiali ai administrației locale și județene, senatori și deputați, care să se bărbierească pe uscat, cu ceea ce au făcut și au dres pentru învățământul bihorean. Nu că ar fi așteptat dascălii noștri să spună ceea ce nu au făcut pentru ei și pentru învățământul românesc, dar, așa, din respect pentru cei care i-au ajutat să ajungă Sus, fie și numai prin voturile lor. Domnul prefect, Mircea Ghitea, chiar că s-a simțit singur, ca să nu spunem altfel.
Zău, meritau dascălii, de Ziua lor, respectul oficialilor Primăriei Oradea și al altora, măcar printr-un act de prezență! (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Omagiu Majestății Sale Dascălul.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 16 iulie 2019