Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Parada și expoziția roadelor, acvarii și aquaterarii

Vineri, la Festivalul copiilor – Oradea

Parada și expoziția roadelor, acvarii și aquaterarii

Niciodată “Toamna orădeană” nu fu mai frumoasă și mai bogată ca la cea dintâi ediție a Festivalului copiilor, care a debutat, vineri, 5 octombrie. Copiii au adus bogăția și frumusețea toamnei în Orășelul copiilor din Oradea, după ce, în prealabil, le-au făcut publicitate în tramvaiul toamnei, care a circulat pe ruta Nufărul-Rogerius (cu începere de la ora 15.18).

La culesul roadelor toamnei, cei mai harnici s-au dovedit a fi copiii de la Școala “Nicolae Bălcescu”, ei au dus greul în tramvai, și tot ei au și onorat cu produse expoziția din Orășelul copiilor (alături de elevi de la Școala cu clasele I-VIII “Decebal” și copii de la Grădința nr. 52, în frunte cu educatoarele Luminița Oros și Adriana Săcădat). Mai mult decât atât, elevii dnei învățătoare Ileana Lazăr (din clasa I A) s-au și costumat în legume și fructe: castravete, dovleac, banană, măr, pară, căpșună, ridiche, vânătă, iar prințul Flavius Laurențiu și prințesa Andrada Sav au tăiat panglica inaugurală. Tonul la vizitarea expoziției l-a dat Vlad Vancea odată cu lansarea “artificiilor” (confetii).
Recital - grupul ”Vivere”
Alaiul roadelor toamnei s-a arătat în orășel și apoi în expoziție, cu majoretele palatului în frunte. La scurtă vreme, lor li s-au alăturat, pe “scenă”, grupul “Vivere”, interpreți unu și unu, care s-au întors laureați și în această vară de la Festivalul “Mamaia copiilor”, elevii soților Bujor și Valeria Mișcuția fiind din nou “abonați” ai popularului festival național de muzică ușoară de la Mamaia. Micile vedete (Adela Orban, Antonia Chiș, Claudia Gui, Roxana Mureșan, Diana Carțiș, Miruna Gavriș și Carla Maria Marin) au impresionat asistența, atât prin interpretare, cât și prin prezență scenică dezinvoltă, naturalețe, spontaneitate și tact, descurcându-se de minune chiar și atunci când tehnica le-a pus bețe în roate.
La finalul recitalului, Mihaela Alexandru, consilierul Primăriei și organizatorul Festivalului copiilor, și Stela Tăut, organizatorul și prezentatorul expoziției, au invitat majoretele (drei Amalia Pop), artiștii, “legumele și fructele” să-și ridice pachețelele cu surprize oferite de sponsorul manifestării (“Artima”).
Inaugurarea acvariilor și aquaterariilor
La etajul pavilionului de joacă al Orășelului copiilor a fost inaugurat un complex natural, format din două acvarii și două aquaterarii. Evenimentul a fost pregătit în mod special de elevii claselor a IV-a A (înv. Angela Clonda) și a II-a B (înv. Maria Duma), de la Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan”. Înarmați cu multe informații (și curiozități), ei au prezentat parte din exemplarele de pești din acvarii, iar colegii lor mai mici, costumați în reptile mai puțin fioroase, au adus un mesaj optimist, dorind să promoveze o schimbare de atitudine față de suratele lor din aquaterarii.
Și uite-așa, Festivalul copiilor a debutat cu surprize cât se poate de plăcute, beneficiarii fiind mulțumiți și încântați (cel puțin așa ne-au declarat interlocutorii noștri: Beatrice Andreea Reștea, Georgiana Bala și Alexandra).
(Ovi Dan)  
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Parada și expoziția roadelor, acvarii și aquaterarii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 2 iunie 2020