Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Pace și nonviolență pentru copiii lumii”

Marți, la Șc. nr. 11 – Cupa prieteniei

„Pace și nonviolență pentru copiii lumii”

„Am avut parte, ieri, pe terenul de sport, de o atmosferă de cupă mondială, păstrând proporțiile raportate la o cupă a prieteniei între școli partenere de proiect. A fost o explozie de bucurie cum numai între copii se poate produce cu atâta putere de seducție și de molipsire. Au luptat și au câștigat ca niște mari campioni, devotați trup și suflet echipelor lor de club”, ne-a declarat directorul Școlii nr. 11 din Oradea, prof. Adelina Iacob.

Ieri (marți, 24 mai 2011), patru școli partenere în cadrul proiectului județean „Pace și nonviolență pentru copiii lumii” și-au programat o penultimă reuniune, pe terenul de sport al Școlii nr. 11. Cele patru școli partenere sunt: Grupul Școlar Industrial din Suplacu de Barcău, Școala cu clasele nr. 11 din Oradea, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și Liceul de Artă. Din anumite motive de conjunctură internă, artiștii nu au reușit să participe la reuniunea de ieri.
 „Sportul – o șansă în plus pentru pace”
Reuniunea copiilor din ciclul primar de la cele trei școli prezente a îmbrăcat în prima parte haina unei întreceri ștafetă, cu sau fără minge, care a generat o emulație rar întâlnită, un entuziasm molipsitor, un fair-play pe care ni-l dorim la toate nivelurile între competitori. A fost o risipă de dăruire pentru culorile clubului, care însă nu a dus la sentimente negative între partenerii de proiect, fiecare înțelegând limitele și calitățile, norocul și istețimea adversarului. „Cupa prieteniei”, cum sugestiv a numit-o directorul școlii, a fost pusă în undă de coordonatorii de proiect, reprezentând cele patru școli: prof. Carmen Nica, Monica Vașadi și Tereza Ilisei, sprijiniți de prof. de sport, Tiberiu Chiș și Gheorghe Cureș, reprezentând școala gazdă (Șc. nr. 11), prof. Georgeta Susa (de la L.P.S. „Bihorul”, prof. Mihaela Jipa și Varga Csilla (de la Grupul Școlar Industrial din Suplacu de Barcău) și prof. Lucia Galan (de la Liceul de Artă). Coordonatorul principal al acțiunii de marți, prof. Carmen Nica, s-a bucurat de sprijinul echipei de proiect, al conducerii școlii și chiar al unor părinți din cele trei clase partenere, martori la eveniment: Sanda Sabău, Sanda Popa, Corina Cioară și Farkas Doriana.
Parcursurile aplicative cu conducerea mingii printre jaloane nu au fost deloc dificile, poate puțin incomode pentru prichindeii echipelor, dar au pus pe jar fanii în tribune. S-a scandat pentru susținerea coechipierilor, dar nu pentru descurajarea și jignirea adversarilor, ceea ce nu a putut decât să-i încânte pe eroii de pe teren. Cu fiecare rundă, situația pe tabela de marcaj se schimba, balanța înclinând în toate direcțiile, așa încât, după șase probe, toate cele trei echipe acumulaseră câte 10 puncte fiecare. După proba de baraj, echipa gazdelor a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, cu 13 puncte, urmată de echipa celor din Suplacu de Barcău (cu 12 puncte), sportivii, cu două locuri I, au ajuns, la final, în poziția a III-a. Conducătorilor de echipe li s-au înmânat medaliile, diplomele și premiile (mingile), după care au fost invitați în sala de mese pentru a sărbători împreună reuniunea de proiect. La plecare, în sala de clasă, gazdele și-au salutat și aplaudat partenerii din Suplac, un gest de nota maximă. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Pace și nonviolență pentru copiii lumii”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019