Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

La cercurile de informatică s-au obținut 52 de premii și mențiuni!

Toamna se numără premiile și la palat

La cercurile de informatică s-au obținut 52 de premii și mențiuni!

„Ca rod al activității mai multor ani de studiu și practică în domeniul informaticii, elevii urbei noastre, înscriși la cele două cercuri de informatică ale Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea, au obținut, în anul școlar 2006-2007, pe categorii de vârstă, rezultate remarcabile” (45 de premii și șapte mențiuni), după cum aveam să aflăm de la prof. Eva Sfârlea, coordonator al cercului de operare pe calculator, și prof. Ferencz Gabriela, coordonator al cercului de programare pe calculator.

Astfel, la cercul de operare pe calculator (coordonat de prof. Eva Sfârlea), s-au obținut 24 de premii și mențiuni la opt concursuri (21 de premii și trei mențiuni):
Șase la concursul de grafică pe calculator – de la Oradea, prin elevii Vanessa Coman și Șerban Buzle (de la Șc. „N. Bălcescu”) și Darius Flonta (de la Șc. nr. 11) – trei premii I, și trei premii II prin: Alexandru Șendruț și Furtos Marco (de la Șc. „N. Bălcescu”) și Raul Zaha (de la Șc. „Dacia”).
Patru la concursul județean de informatică „Floare de lotus” - de la Salonta, prin: Cezar Tocai (Șc. „Dacia”) și Cătălin Pârja (C.N.”M. Eminescu”) - două premii I, Angel Popa (Șc. nr. 16) – premiul II, și Nicoleta Uivaroșan (Șc. „Dacia”) – premiul III.
O mențiune la concursul național de soft „Grigore Moisil” – de la Logoj, prin Răzvan Jurcă (de la C.N. „E. Gojdu”).
Trei la concursul interjudețean de informatică „Floare de lotus” – de la Oradea, prin Nicoleta Uivaroșan și Bogdan Boța (Șc. „Dacia”) - premiul I, precum și un premiu obținut de Marius Popa (C.N.”E Gojdu”) pentru participare de excepție la secțiunea soft.
O mențiune la concursul interjudețean de informatică „Cupa Mureșului” – de la Arad, prin Alexandru Șendruț (de la Școala „Nicolae Bălcescu”).
Patru la concursul național „Calculatorul - desen și culoare” – de la Bacău, prin Delia Pepelea – premiul I, Darius Flonta – premiul II și Lavinia Borșa – mențiune (elevi de la Șc. „N. Bălcescu”) și Angel Popa (Șc. nr. 16) – premiul III.
Două la concursul național de informatică – de la Satu Mare, prin frații Boța Paul și Bogdan (de la Școala „Dacia”) - premiul I și premiul III.
Trei la concursul județean de informatică „Luna Mărțișorului” – de la Oradea, prin Nicoleta Uivaroșan (Șc. „Dacia”) și Angel Popa (Șc. nr. 16) – premiul I, Cezar Tocai (Șc. „Dacia”) – premiul II.
Încă 28 de premii și mențiuni
La cercul de programare pe calculator (coordonat de prof. Ferencz Gabriela), au fost obținute 28 de premii și mențiuni la șapte concursuri (24 de premii și patru mențiuni):
Șapte la concursul de grafică pe calculator – de la Oradea, trei premii I, prin David Sidea (Șc. „Dacia”), Andrada Marian (Șc. „Octavian Goga”) și Mădălin Pușcaș (Șc. nr. 11), trei premii II, prin Czaho Tamas și Andrei Cojocaru (Șc. nr. 11), Antonia Macavei (Șc. „Oltea Doamna”) și un premiu special obținut de Ferenc Iulia Gabriela (de la Grădinița nr. 34).
Cinci la concursul județean de informatică „Luna Mărțișorul” – de la Oradea, trei premii I, prin Bereczki Norbert (Șc. „Oltea Doamna”), Bogdan Mihele și Tudor Gherdan (Școala din Haieu) și două premii II, prin Andrei Cordiș (Șc. „Oltea Doamna”) și George Þigan (Lic. Teologic Greco-Catolic).
Șase la concursul județean de informatică „Floare de lotus” – de la Salonta, patru premii I, prin Andrei Cordiș, Bereczki Norbert și Filip Mirodot (de la „Oltea Doamna”), George Þigan (Lic. T. Greco-Catolic) și două premii III, prin Bogdan Popa (Șc. nr. 11) și George Mihele (Șc. din Haieu).
Patru la concursul interjudețean de informatică „Floare de lotus” – de la Oradea, trei premii I, prin Bereczki Norbert (Șc. „Oltea Doamna”), Bogdan Mihele (Șc. din Haieu) și George Þigan (Lic. T. Greco-Catolic) și un premiu obținut de Adrian Cristina (Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”), pentru participare de excepție la secțiunea soft.
Două la concursul interjudețean de informatică „Cupa Mureșul” –  de la Arad, prin Flaviu Antoniu Alb (Lic. T. „Aurel Lazăr”) – premiul II, și Răzvan Rotaru (Șc. nr. 11) – premiul III.
Trei mențiuni la concursul național „Calculatorul – desen și culoare” – de la Bacău, prin Bianca Todoș,  Iulian Pavăl (Șc. „Dacia”) și Flaviu Antoniu Alb (Lic. T. „A. Lazăr”).
O mențiune la concursul național de informatică – de la Satu Mare, obținută de Răzvan Rotaru (de la Școala nr. 11).
Rezultatele vorbesc de la sine despre eficiența pregătirii acestor copii la cercurile lor îndrăgite.
(Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La cercurile de informatică s-au obținut 52 de premii și mențiuni! 
                       

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 mai 2021