Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„E bine că oferim modele de urmat!”

„Zilele școlii” – la „Av. Iancu”, sub semnul Eco

„E bine că oferim modele de urmat!”

Săptămâna trecută (de luni până vineri, inclusiv), în perioada 23-27 mai 2011, Eco Școala „Avram Iancu” din Oradea (deținătoare a steagului verde) a sărbătorit „Zilele școlii”, într-o ambianță a la „Re-creația Mare” (prietenii știu de ce)!

Ziua de luni a fost „decretată” drept Ziua sportului și a sportivilor care iubesc fotbalul și ciclismul, pentru că s-a ținut Cupa „Avram Iancu” la fotbal, concurs de biciclete și curs aplicativ cu ștafetă; marți, micii ecologiști s-au întrecut în cadrul unui concurs de cultură generală; miercuri, a avut loc regalul artiștilor pe ringul Discotecii „No Problem”; joi s-au inversat rolurile: elevii au trecut la catedră, iar profesorii, în bănci. „Zilele școlii” s-au încheiat, vineri, cu o manifestare tradițională de marcă și de amploare națională – Simpozionul național „Realizarea obiectivelor noilor educații prin intermediul activităților extracurriculare”, cu invitați îndrăgiți. Directorul școlii, doamna profesor Gheorghina Bîrlădeanu (cu doctoratul luat de curând, la Brașov) a salutat distinșii invitați: prof. univ. dr. Mișu Jan Manolescu (rectorul Universității AGORA), conf. univ. dr. Ioan Chelemen, asist. univ. drd. Alina Manolescu, inspector școlar Rodica Turcaș, jr. dr. Anca Trifan – manager de proiect, reprezentant al Primăriei Oradea, precum și directori de școli: prof. Ioan Mocan (de la Șc. „Nicolae Bălcescu”) și prof. Adelina Iacob (de la Șc. nr. 11).
Rectorul Universității AGORA s-a arătat încântat de noua imagine a Școlii „Avram Iancu”, dar mai cu seamă de rezultatele obținute de elevii și dascălii săi, de titlul de Eco Școală, de faptul că dascălii săi oferă elevilor modele de urmat. Dl Manolescu a felicitat colectivul de cadre didactice, membrii grupului „Allegria” pentru profesionalismul lor artistic și pe doamna director Gheorghina Bîrlădeanu pentru titlul de doctor.
În urmă cu 57 de ani, conf. univ. dr. Ioan Chelemen, pe atunci elev al acestei școli, buchisea și descifra Abacul pe băncile acestei școli. Domnia sa are multe amintiri frumoase din această școală, dar și din cartierul cu bibliotecă și cinematograf...
După luările de cuvânt ale celor din prezidiu, membrii grupului Allegria, „orchestrați” de prof. Stelieana Cârciumaru și Constantin Negruț, au sensibilizat asistența cu recitalul lor european de înaltă calitate artistică.
Pentru Simpozionul național s-au primit 130 de lucrări din partea a 160 de cadre didactice, din 14 județe și municipiul București (Bihor, Arad, Mureș, Cluj, Constanța, Neamț, Botoșani, Giurgiu, Satu Mare, Tulcea, Prahova, Vrancea, Suceava și Brașov); cele mai multe au sosit de la București și Cluj. Iar pentru susținerea lor, cei mai mulți au venit din Cluj-Napoca. În susținerea lucrărilor, am avut parte de surprize plăcute pe care ni le-au oferit printre alții și dna Mariana Barna, de la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Rita Pap, de la Școala cu clasele I-VIII din Tășad și Cozma Aurica (din partea gazdelor).
„E bine dacă în noile educații se cunosc finalitățile. Avem parte de o teorie foarte bine pusă la punct, iar faptul că dascălii noștri le aplică cu mult succes la clasă, nu poate decât să ne bucure,” a conchis conf. univ. dr. Ioan Chelemen. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „E bine că oferim modele de urmat!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019