Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Acțiune de ecologizare

Ieri, în parcul Nicoale Bălcescu

Acțiune de ecologizare

În cadrul programului internațional „Eco-școala” și al proiectului de parteneriat, ieri dimineață (marți, 31 mai 2011), elevii a două clase de la Școala „Nicolae Bălcescu” din Oradea au ieșit în parcul Nicolae Bălcescu și în vecinătatea Grădinii Zoologice pentru o acțiune de ecologizare.

Înarmați cu mănuși și saci, elevii însoțiți de înv. prof. Florica Pop și prof. Dorina Indrieș au pornit să inspecteze zona și să adune în saci flacoane, hârtii, cartoane, sticle și crengi uscate găsite pe spațiul verde al parcului și în apropierea Grădinii Zoologice.
„Considerăm că programul „Eco-școala” este un proiect care ne oferă o paletă largă de oprtunități pentru a sensibiliza și educa tinerii și prin ei comunitatea în spirit ecologic. Este vorba despre un proiect ecologic complex care antrenează întreaga școală și partenerii săi. Programul urmărește conștientizarea necesității păstrării curățeniei, a adunării selective a deșeurilor și valorificarea acestora, cultivarea respectului pentru sine, pentru natură și menținerea curățeniei, dezvolatea simțului civic, sensibilizarea autorităților locale și comunității privind importanța colectării selective a deșeurilor și nu în ultimul rând dobândirea statutului de Eco-școală și a steagului verde”, ne-a declarat dna înv. prof. Florica Pop. (Ov. D.)

Trimite email

joi, 22 august 2019