Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Absolvenții Grădiniței „Emanuel” au cântat „Gaudeamusul” lor

Marți, în sala de nunți, în robă și tichie

Absolvenții Grădiniței „Emanuel” au cântat „Gaudeamusul” lor

Marți, 31 mai 2011, preșcolarii grupei mari pregătitoare de la Grădinița Creștină „Emanuel” din Oradea au îmbrăcat hainele oficiale de absolvenți.

Pentru serbarea de final (serbarea „Alfabetului”) și înmânarea diplomelor de absolvire a învățământului preșcolar, doamna educatoare, prof. Violeta Moțoc (directorul grădiniței), i-a dus în sala de nunți a Bisericii Baptiste „Emanuel”.
„Gaudeamusul” lor a sunat astfel:
„Grădi scumpă, leagăn drag/ Noi zburăm de pe-al tău prag/ Și îți spunem într-un glas/ Cuib de vise, bun rămas!
Ai fost raza cea senină,/ Ne-ai dat aripi spre lumină/ Am urcat spre viață parcă-n zbor/ Ne-ai deschis un drum spre viitor.”
Superbi, emoționați, dar și nărăvași, unii, au avut un ultim recital în fața părinților, cu ochii umezi, de drag și dor după clipele copilăriei, pentru că doar ei, părinții, pot realiza ce îi așteaptă în viață: un drum deloc pavat, o luptă continuă pentru afirmare și existență în care se vor întâlni tot mai des cu Lupul și arareori cu Scufița Roșie, cu Balaurul cu șapte capete, cu Vrăjitoarea și Mama vitregă și tot mai rar cu Cenușăreasa și Făt-Frumos...
De la A la Z, tot Alfabetul
La serbarea de absolvire, ei au prezentat, într-un mod ingenios, Alfabetul, fiecare cu litera sa. Am mai avut și sincope deoarece copiii hipersensibili nu au putut trece cu ușurință peste acest hop emoțional, dar doamna lor dragă i-a înțeles și i-a păsuit, ajutându-i să-și revină. Versurile despre copilărie au sunat ca un cântec de lebădă, în română și engleză, iar ceremonia de înmânare a diplomelor de absolvire i-a marcat în fel și chip. Cei mai mulți s-au simțit mândri, alții erau încă pierduți în spațiu, visau și nu mai răspundeau cu exactitate comenzilor, de prea multă fericire! Doamna educatoare a avut un ultim cuvânt de mulțumire la adresa părinților pentru excelenta colaborare întru înălțarea edificiului. La rându-le și părinții au avut de spus doar cuvinte de laudă și mulțumire la adresa distinsului profesor-director, Violeta Moțoc. Din fața pianului, profesor Izabela Peter i-a ajutat să se exprime muzical și să încânte auzul celor dragi. Pe masa cea lungă, pe cei 26 de absolvenți îi așteptau un tort uriaș cu poza lor de grup, pizza și alte bunătăți.
Cu aceeași iubire!
„După patru ani frumoși, mă despart cu greu de acești îngerași, de niște părinți deosebiți, care mi-au fost în permanență alături. Cu acest din urmă refren, noi nu am închis grădinița, programul durează până în 24 iunie, iar vacanța este din 25 iunie până la 1 septembrie, doar pentru cei mici. De-acum, voi aștepta ca alte mici personalități să ne treacă pragul, să o luăm de la capăt, cu răbdare, nu nervi de oțel și cu multă iubire. Am reușit deja să-mi cunosc viitorii învățăcei, pe care îi aștept cu aceeași dragoste pe care le-am purtat-o și celor care pleacă... nu fără o undă de regret, pentru că timp de patru ani mi s-au așezat la inimă. Așa e la noi, în învățământ, educăm cu sufletul, de la inimă la inimă...”, ne-a mărturisit Violeta, o floare între florile absolvenților, o superbă educatoare, pe care, cu siguranță, cei 26 o vor purta în suflet ca pe o icoană! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Absolvenții Grădiniței „Emanuel” au cântat „Gaudeamusul” lor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021