Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Absolvenții Grădiniței „Emanuel” au cântat „Gaudeamusul” lor

Marți, în sala de nunți, în robă și tichie

Absolvenții Grădiniței „Emanuel” au cântat „Gaudeamusul” lor

Marți, 31 mai 2011, preșcolarii grupei mari pregătitoare de la Grădinița Creștină „Emanuel” din Oradea au îmbrăcat hainele oficiale de absolvenți.

Pentru serbarea de final (serbarea „Alfabetului”) și înmânarea diplomelor de absolvire a învățământului preșcolar, doamna educatoare, prof. Violeta Moțoc (directorul grădiniței), i-a dus în sala de nunți a Bisericii Baptiste „Emanuel”.
„Gaudeamusul” lor a sunat astfel:
„Grădi scumpă, leagăn drag/ Noi zburăm de pe-al tău prag/ Și îți spunem într-un glas/ Cuib de vise, bun rămas!
Ai fost raza cea senină,/ Ne-ai dat aripi spre lumină/ Am urcat spre viață parcă-n zbor/ Ne-ai deschis un drum spre viitor.”
Superbi, emoționați, dar și nărăvași, unii, au avut un ultim recital în fața părinților, cu ochii umezi, de drag și dor după clipele copilăriei, pentru că doar ei, părinții, pot realiza ce îi așteaptă în viață: un drum deloc pavat, o luptă continuă pentru afirmare și existență în care se vor întâlni tot mai des cu Lupul și arareori cu Scufița Roșie, cu Balaurul cu șapte capete, cu Vrăjitoarea și Mama vitregă și tot mai rar cu Cenușăreasa și Făt-Frumos...
De la A la Z, tot Alfabetul
La serbarea de absolvire, ei au prezentat, într-un mod ingenios, Alfabetul, fiecare cu litera sa. Am mai avut și sincope deoarece copiii hipersensibili nu au putut trece cu ușurință peste acest hop emoțional, dar doamna lor dragă i-a înțeles și i-a păsuit, ajutându-i să-și revină. Versurile despre copilărie au sunat ca un cântec de lebădă, în română și engleză, iar ceremonia de înmânare a diplomelor de absolvire i-a marcat în fel și chip. Cei mai mulți s-au simțit mândri, alții erau încă pierduți în spațiu, visau și nu mai răspundeau cu exactitate comenzilor, de prea multă fericire! Doamna educatoare a avut un ultim cuvânt de mulțumire la adresa părinților pentru excelenta colaborare întru înălțarea edificiului. La rându-le și părinții au avut de spus doar cuvinte de laudă și mulțumire la adresa distinsului profesor-director, Violeta Moțoc. Din fața pianului, profesor Izabela Peter i-a ajutat să se exprime muzical și să încânte auzul celor dragi. Pe masa cea lungă, pe cei 26 de absolvenți îi așteptau un tort uriaș cu poza lor de grup, pizza și alte bunătăți.
Cu aceeași iubire!
„După patru ani frumoși, mă despart cu greu de acești îngerași, de niște părinți deosebiți, care mi-au fost în permanență alături. Cu acest din urmă refren, noi nu am închis grădinița, programul durează până în 24 iunie, iar vacanța este din 25 iunie până la 1 septembrie, doar pentru cei mici. De-acum, voi aștepta ca alte mici personalități să ne treacă pragul, să o luăm de la capăt, cu răbdare, nu nervi de oțel și cu multă iubire. Am reușit deja să-mi cunosc viitorii învățăcei, pe care îi aștept cu aceeași dragoste pe care le-am purtat-o și celor care pleacă... nu fără o undă de regret, pentru că timp de patru ani mi s-au așezat la inimă. Așa e la noi, în învățământ, educăm cu sufletul, de la inimă la inimă...”, ne-a mărturisit Violeta, o floare între florile absolvenților, o superbă educatoare, pe care, cu siguranță, cei 26 o vor purta în suflet ca pe o icoană! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Absolvenții Grădiniței „Emanuel” au cântat „Gaudeamusul” lor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 25 septembrie 2022