Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Copil ca tine sunt și eu”

„Dăruiește un zâmbet!”

„Copil ca tine sunt și eu”

În cadrul proiectului „Dăruiește un zâmbet”, elevii claselor a III-a B și a III-a C, de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea, au pregătit pachete pentru partenerii lor de proiect de la C.S.E.I. „Orizont”, pe care le-au dăruit, miercuri, 1 iunie 2011, de Ziua Copilului.

Pe lângă daruri le-au mai oferit un moment artistic. Elevii doamnelor prof. Teodora Sîncelean și Florica Hava le-au prezentat două reprize de dans, menite să-i bucure și să-i îndemne la mișcare. Partenerii lor de proiect sunt elevi din clasele V-a A, a VI-a B și a VIII-a A (îndrumați de prof. Liliana Canalași, Ana Marc, Sanda Turcaș, Denes Melinda, Lenuța Brehoi și Gina Popa). Momentul artistic a fost prezentat în fața tuturor copiilor, adunați în sala de sport. În numele copiilor și al dascălilor școlii,  doamna director, prof. dr. Angela Marușca, a salutat oaspeții și le-a mulțumit pentru momentul artistic (dansul majoretelor și dansul de societate), invitându-i să mai vină în mijlocul lor. După retragerea celorlalți copii, partenerii de proiect s-au adunat în jurul meselor pentru a realiza împreună câteva desene și colaje de Ziua Copilului, în cadrul unei activități plastice care a îmbrăcat forma unui concurs. La sfârșitul activității, elevii de la Școala „Dacia” le-au înmânat pachetele pregătite (mingi, dulciuri și fructe). Pentru lucrările realizate, elevii au fost recompensați cu diplome; tot diplome au primit și profesorii parteneri.
Să mai spunem că activitatea de miercuri a fost cea de-a patra în cadrul proiectului. Celelalte trei s-au derulat în decembrie 2010 (o expoziție de Crăciun și concursul de compuneri „Și eu pot fi un bun creștin”), la 8 Martie 2011 (podoabe și felicitări, dar și un program artistic pentru persoanele internate la căminul Fundației Consistoria Efrem Beniamin), iar de Sfintele Paști au organizat concursul de confecționat podoabe și felicitări de Paște – „Lumina Învierii”. „Concursul de compuneri s-a desfășurat în lanț. Noi am început compunerea, iar partenerii noștri au continuat-o. La concursul de confecționat podoabe și felicitări, lansat la nivel național, am primit lucrări și din alte localități ale județului Bihor, dar și din alte județe: Arad, Sibiu, Mureș, Alba și Iași”, a ținut să sublinieze dna prof. Florica Hava. (Ovidiu DAN)

Trimite email

vineri, 23 august 2019