Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Salvați Pământul!

„Școli pentru un viitor verde”

Salvați Pământul!

Patrula Eco formată din elevii clasei I B de la Liceul Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, conduși de institutoarele Stanca Simona și Bar Mirela, a ajuns la finalul activităților propuse în cadrul proiectului concurs „Școli pentru un viitor verde”, cu o activitate la alegere, care să reflecte implicarea copiilor în problemele de mediu.

Activitatea s-a intitulat „Salvați Pământul!” Aceasta a constat în punerea în scenă a unei scenete în care fiecare elev din clasă și-a demonstrat rolul său în protejarea naturii. Sceneta s-a jucat în clasa amenajată cu decoruri confecționate din materiale  reciclabile corespunzătoare celor patru acte. Elevii au fost costumați în personajele pe care le reprezentau. În primul act s-a prezentat o întâmplare prin care copiii au descoperit efectele poluării fonice, în al doilea act s-a prezentat poluarea aerului, cât și protejarea plantelor, care sunt inamicii poluării, în actul al treilea este prezentată povestea tristă a unor gâște sălbatice care din cauza poluării mediului nu își mai găsesc locul, dar cu un final fericit datorită sprijinului unui copil „plin de bunătate”, iar actul al patrulea, care ne prezice sosirea vacanței, ne prezintă și pericolele care ne pândesc la orice pas din motive de poluare a mediului. Sceneta se încheie cu o rugăciune prin care Dumnezeu îi dă omului puterea de a ocroti acest pământ „ce pentru toți e un loc sfânt”.
La activitate au fost invitați, în calitate de spectatori, colegii din clasa a III-a, dar la sfârșit, elevii celor două clase au dialogat, subliniind învățămintele pe care le-au tras în urma vizionării scenetei.
Activitățile proiectului „Școli pentru un viitor verde” au reușit să-i facă pe elevii clasei I să înțeleagă mai bine care sunt problemele cu care se confruntă mediul înconjurător și ce pot face ei pentru a salva Pământul de efectele nocive ale poluării. Cu speranța că tot ceea ce am realizat pe parcursul proiectului va rămâne întipărit pentru multă vreme în sufletele noastre, dorim ca școala noastră să primească înaltul titlu de Școală Eco și Steagul verde! (S. S.)

Trimite email

miercuri, 27 mai 2020