Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A doua ediție a „Zilelor școlii” la Oșorhei

31 mai -1 iunie

A doua ediție a „Zilelor școlii” la Oșorhei

Marți, 31 mai 2011, la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, s-a desfășurat a doua ediție a „Zilelor școlii”, cuprinzând activități de natură artistică, reflecții, rememorări, în care foști și actuali profesori, elevi, părinți, au trăit clipe deosebite.

Invitați de seamă din partea cadrelor didactice au fost domnul Pavel Dumitru, fost director între anii 1955-1975 și doamna profesoară Nagy Elisabeta, director adjunct în perioada 1974-1986, iar din partea Primăriei Oșorhei, domnul  primar Pop Ioan și domnul viceprimar Ioan Gligor.
Programul a fost structurat pe durata a două zile, cuprinzând diverse activități coordonate de dascălii claselor primare și ai celor gimnaziale.
Activitățile s-au desfășurat în clădirea nouă, unde interiorul a fost amenajat cu sprijinul doamnei profesoare Scriminți Lavinia.
Primii care au dat startul activităților artistice au fost elevii claselor I, cu un dans de cowboy, coordonați de doamna profesoară Papp Virag. Programul a continuat cu o dramatizare intitulată „Copil isteț” și texte haioase, prezentate de elevii clasei a III-a, coordonați de domnul învățător Galiș Teodor și elevii clasei a V-a A, îndrumați de doamna profesoară Þoca Amalia, care au prezentat o șezătoare populară. Actorii gimnaziști au intrat pe scenă cu dramatizările „Vizită”, de I.L.Caragiale, clasa a V-a C și „Prostia omenească”, clasa a VI-a A,  coordonați de doamna directoare adjunctă Franciac Ana. Elevii clasei a II-a, îndrumați de doamna învățătoare Indig Daniela, au interpretat un cântecel „La oglindă”, iar elevii clasei a V-a au recitat poezii în limba franceză, coordonați de doamna  Cadar Lucia. După activitățile artistice a urmat concursul cu probe, având ca participanți elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, coordonați de doamna profesoară Scriminți Lavinia. Programul s-a încheiat cu un dans popular, susținut de elevi din clasele V-VIII și coordonați de doamna învățătoare Negruțiu Valerica.
În a doua zi (1 iunie) au avut loc întrecerile sportive, campionatul de fotbal, clasele V-VIII, coordonat de domnnul profesor Pavel Aurelian și campionatul de handbal, având ca îndrumătoare pe doamna profesoară Papp Virag.
 Au fost premiate toate activitățile, iar cele mai reușite momente artistice vor fi prezentate la Zilele comunei Oșorhei. (Adriana & Ani)

Trimite email

luni, 19 august 2019